GC Tea Penawar Kencing Manis: 2014


HOTLINE 017-5710071

Petua mengecilkan pori-pori di wajah

11 December 2014,6:01 PM

Pori-pori wajah yang besar memang cukup menganggu. Biasanya pori-pori yang membesar terlihat lebih jelas pada area hidung, dahi, dan dagu. Walaupun tidak ada cara untuk mengecilkan ukuran pori-pori secara tetap, namun anda dapat mengurangkan kemunculan pori-pori besar pada kulit anda.

Faktor pori-pori kulit membesar

1.     Faktor genetik dipercayai faktor yang cukup besar dalam menentukan ukuran pori-pori
2.  Pengeluaran minyak juga turut menentukan ukuran pori-pori. Secara semulajadi tubuh  memang menghasilkan sebum (minyak kulit) untuk mencegah kulit menjadi kering.
3.   Jika anda memiliki jenis kulit yang sangat berminyak, maka kotoran akan mudah menempel  dan mendap dalam pori-pori. Hal ini akan membuat pori-pori membengkak dan meregang.
Penyebab pori-pori membersar
  • Penyumbatan pada pori-pori yang disebabkan oleh kotoran atau kosmetik
  • Pemakaian kosmetik yang salah dalam jangka waktu tertentu
  • Pengeluaran minyak yang berlebihan pada wajah
  • Kurang baik dalam menjaga kebersihan kulit wajah

Petua menghilangkan kedutan di wajah

01 December 2014,2:39 PM

Kedutan di wajah akan mula kelihatan apabila usia semakin meningkat. Kedutan di wajah juga akan mula kelihatan apabila kita sentiasa berada dalam keadaan tertekan atau stress. Jadi, tenangkanlah diri selalu ya. Untuk menghilangkan kedutan muka yang mula kelihatan, kita perlu rajin melakukan amalan ini. 

Petua mencerahkan kulit wajah

27 November 2014,9:29 PM


Kulit gelap dan kusam adalah disebabkan oleh kekurangan nutrisi yang seimbang, pancaran matahari atau kerana kurangnya hidrasi serta kelembaban kulit. Walaubagaimanapun, ada diantara kita mungkin telah dianugerahkan dengan kulit yang putih semulajadi, kulit halus sementara segolongan lain harus berusaha keras untuk mencapai hasil kulit sedemikian. Terdapat banyak produk kecantikan untuk memutihkan wajah dijual dengan bermacam-macam jenama. Walaubagaimanapun, kita sebagai pengguna harus bijak memilih jenis produk yaang sesuai dengan jenis kulit kita dan yang paling penting ialah ianya selamat.

Hampir setiap wanita obses untuk memutihkan wajah dan keseluruhan badan malah mereka sanggup menghabiskan sebahagian pendapatan mereka untuk membeli produk kecantikan, sehinggakan kadangkala mereka mengabaikan kandungan bahan-bahan yang terdapat dalam produk kecantikan tersebut. Untuk memelihara kulit yang cerah sekata, sekaligus sebagai perlindungan terhadap matahari, pastikan selalu menggunakan sun block secara teratur. 

6 Faktor yang menyebabkan kulit menjadi gelap & kusam adalah : 

  • Keturunan / gen
  • Terdedah kepada cahaya matahari tanpa mengenakan sebarang sunblok
  • Pencemaran 
  • Kulit yang sensitif & perlukan penjagaan rapi
  • Kurang hidrasi dan kelembaban pada kulit
  • Stress

Produk Kecantikan Terbaik untuk Spa

19 October 2014,5:44 PM

Perniagaan spa dan pusat kecantikan memang menguntungkan dan menyeronokkan. Disamping mendapat keuntungan, kita juga dapat membantu orang lain untuk kelihatan cantik. Namun begitu menguruskan spa dan pusat kecantikan bukan semudah yang disangkakan. Mempunyai produk kecantikan yang bagus dan berkesan memberi kelebihan kepada pemilik spa dan pusat kecantikan. Jika anda masih tercari-cari produk kecantikan terbaik untuk spa, kami ada jawapan kepada permasalahan anda. 

Promosi Bee Venom

10 September 2014,11:03 PM

Untuk makluman uolls bulan September ni ada promosi Bee Venom. Dengan pembelian 6 botol Bee Venom akan dapat keahlian PERCUMA dan automatik pembelian uolls akan mendapat harga agen. Uolls juga boleh campur-campur produk di atas. Promosi hanya SAH sehingga 30 September 2014. Ayuh rebut peluang ini sekarang.

Sebarang pertanyaan atau order sila sms/whatsapp Jaja 017-5710071

Cara guna Bee Venom

,5:21 PM


Mungkin masih ramai yang belum tahu cara guna Bee Venom kerana produk seumpama ini masih baru di pasaran Malaysia. Dibawah ini admin akan tunjukkan cara yang betul untuk uolls. 


Produk ini sesuai untuk kaun lelaki dan perempuan KECUALI MEREKA ALAH KEPADA SENGATAN LEBAH.

Sebelum menggunakan produk ini , kami mencadangkan anda melakukan ujian kecil anda dan tunggu selama 20 minit.  ( Lihat Gambar di bawah )

Testimoni Alpha Lipid Bee Venom

02 September 2014,1:49 PM

Untuk entri kali ini admin nak menampilkan testimoni Alpha Lipid Bee Venom pada uolls nak bagi uolls terliur sebenarnya, hi hi hi. Kalau uolls dah pernah dengar Alpha Lipid Bee Venom maknanya Bee Venom ni dah meniti di bibir-bibir jelitawan-jelitawan yang nak kelihatan lebih muda. 


Untuk pengetahuan uolls kesan penggunaan Alpha Lipid Bee Venom adalah seawal 1 hari penggunaan. Sebotol adalah untuk penggunaan 2 bulan  dan sangat berbaloi. Hanya perlu buat sapuan nipis sahaja. Di bawah ini admin tampilkan beberapa testimoni untuk uoll tengok. Pastu jangan lupa beli ye dan rasakan sendiri keberkesanannya.

Alpha Lipid Bee Venom

15 August 2014,4:53 PM

ALPHA LIPID BEE VENOM
Perubahan umur, pemakanan dan persekitaran kita pasti akan membuatkan wajah kita kelihatan lebih berumur daripada usia. Ini amat menakutkan bagi yang menitik beratkan kecantikan. Kini anda tidak perlu risau lagi kerana Bee Venom (Botox in the bottle) dapat mengatasi masalah penuaan awal kulit. “Kecantikan Tanpa Kesakitan Dengan ALPHA LIPID BEE VENOM. Ianya sangat mudah anda tidak perlu cucuk jarum dan sakit untuk kelihatan cantik.



Produk baru dari New Image ini merupakan product no 1 digilai artis Hollywood serta keluarga Diraja Inggeris. Dan kini sudah berada di Malaysia. Walaupun produk ini baru sahaja dilancarkan tetapi sudah mendapat sambutan yang hangat kerana produk seperti ini belum pernah dipasarkan lagi di Malaysia.

Sebelum produk ini dibawa masuk ke Malaysia, mereka yang terlebih dahulu mengetahui produk ini bagus dan terjual di luar negara, sanggup membeli produk ini di luar negara walaupun harga disana mahal.

ALPHA LIPID BEE VENOM mewah dengan racun lebah tulen dari New Zealand, energises dan menapis tekstur kulit. Menjadikan kulit lebih tegang dan lembut, untuk penampilan yang licin, muda dan berseri.


FUNGSI ALPHA LIPID BEE VENOM
✔ Pencerahan, licin dan glowing – kesan seawal 3 hari.
✔ Menggurangkan kedutan – seawal 7 hari.
✔ Kulit menjadi tegang dan anjal serta merta.
✔ Menghalang pigmentasi pada kulit.
✔ Mengecutkan jerawat.
✔ Alami rangsangan pengeluaran kolagen dan elastin luar biasa yang wanita idamkan
✔ Memperbaiki dan memperbaharui sel kulit rosak setiap hari.
✔ Anti penuaan yang begitu berkesan.
✔ Meneturalkan sel kulit yang rosak akibat daripada UV.
✔ Pencemaran dan kesan penuaan.
✔ Menggembalikan kelembapan asal kulit.


CARA PAKAI ALPHA LIPID BEE VENOM
✔ Produk ini boleh digunakan 2 kali sehari.
✔ Waktu malam sapu pada muka dan leher dan dibiarkan semalaman.
✔ Waktu pagi gunakan sebagai krim siang.
✔ Boleh di buat masker seminggu sekali selama 20 minit.
✔ 1 botol untuk penggunaan lebih kurang 2 bulan.

TESTIMONI ALPHA LIPID BEE VENOM





























RAKAN NIAGA DIPERLUKAN. 

MODAL AHLI HANYA RM60 DAN ANDA AKAN MENIKMATI HARGA AHLI

Berminat? sms/whatsapp kod "BV" ke 017-5710071 SEKARANG 

Cara jadi pengedar Shape Up

31 July 2014,4:03 PM

Alhamdulillah permintaan terhadap Alpha Lipid Shape Up semakin meningkat sejak akhir-akhir ini ke arah menyamai permintaan terhadap Alpha Lipid SD2 dahulu. Semoga fenomena Alpha Lipid Shape Up melebihi fenomena Alpha Lipid SD2 dahulu. Semakin ramai juga yang berminat ingin menjadi pengedar. Semoga kita sama-sama berjaya dalam bisnes ini. Amin.

Jika anda mencari maklumat ini, bermakna andalah orang yang kami cari selama ini. Kami pasti anda seorang yang positif, berpandangan jauh dan mempunyai cita-cita ingin menjadi kaya dan berjaya. Kami hanya ingin mencari pengedar yang sentiasa berfikiran positif dan begitu komited untuk menyertai kami dalam misi membuat duit dengan Alpha Lipid Shape Up. Kami akan guide anda hingga berjaya atau sekurang-kurangnya pada pangkat Manager dalam bisnes ini dan pendapatan minimum RM1,000 sebulan. Apa yang penting ialah kemahuan, semangat yang tinggi dan tidak mudah berputus asa.

Selamat Hari Raya dari nas-alphalipid.blogspot.com

24 July 2014,1:38 PM

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Salam Ramadan yang penuh barokah.

Alhamdulillah sejak akhir-akhir ini, blog ini telah mencapai hampir 2,000 page view sehari dan semasa artikel ini ditulis page view keseluruhan telah mencapai 620,260. Pencapaian ini adalah apabila produk terbaru keluaran New Image iaitu Alpha Lipid Shape up dilancarkan. Pencapaian yang sama semasa pelancaran Alpha Lipid SD2 pada 2 tahun yang lepas. Alhamdulillah syukur. Apa maknanya? Maknanya Alpha Lipid Shape Up akan meletop seperti Alpha Lipid SD2 dahulu. Admin ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang rajin menjenguk blog yang tak seberapa ini. Tanpa kalian blog ini tidak akan mencapai ke tahap ini. Walaupun pencapaiannya tak seberapa tapi kira ok la erk.hihi

Promosi Shape Up Ramadan

10 July 2014,5:07 PM

Misi kurus sebelum raya. Sempena bulan Ramadan yang mulia ini admin nak buat promosi Shape Up Ramadan khas untuk uolls pengunjung blog ini. Setiap pembelian Shape Up admin akan bagi uolls FREE Shaker dan pembelian 6 tin ke atas admin akan bagi FREE Shake n Take dan Shaker. Kalau uolls nak tau Shape Up ni boleh dibuat Ice Blended, so boleh la guna Shake n Take ni untuk buat Shape Up Ice Blended . Ok tak kalau dapat gift camni? Nak tau harga promosi? sms/whatsapp jaja SEKARANG 017-5710071.

Apakah diet yo-yo

01 July 2014,10:46 PM

Yo-yo effect ialah istilah yang diperkenalkan oleh Kelly D. Brownell dari Yale University. Ia merujuk kepada keadaan di mana pergerakan turun naik seperti yo-yo dalam amalan diet penurunan berat badan. Mereka kelihatan berjaya menurunkan berat badan, namun menghadapi masalah untuk mengekalkannya dalam jangka panjang; lalu penambahan berat berlaku semula. Kitar berulang apabila diet kembali diamalkan  untuk menurunkan berat badan.

Sebab dari amalan pemakanan yang tidak betul
Anda ingin diet, lalu anda menolak beberapa jenis makanan contohnya seperti nasi. Selepas beberapa lama, akibat dari diet yang melampau, anda berasa tertekan dan letih lalu anda kembali mengamalkan tabiat makan yang lama dengan perasaan marah kerana  berat anda gagal turun walaupun dengan diet ketat. Dan biasanya emosi berlebihan sering menyebabkan seseorang makan lebih banyak lalu penambahan berat badan berlaku semula.
Sebab tidak tahu bagaimana fisiologi tubuh semasa diet
Pada kebanyakan diet, kita akan kehilangan lemak dan otot. Apabila kita kehilangan otot, kita hilang keupayaan untuk membakar lemak, lalu metabolisme menjadi rendah.

Cara mengatasi muntah dan loya semasa hamil

26 June 2014,4:51 PM


Untuk kebanyakan wanita, salah satu daripada petanda kehamilan adalah berasa kurang selesa di bahagian perut disusuli dengan muntah dan loya di waktu pagi. Jangan bimbang! Berikut adalah beberapa cara mengatasi muntah dan loya semasa hamil.

Muntah dan loya di waktu pagi berpunca daripada turunnya kadar gula dalam darah dan ketidakseimbangan hormon kehamilan, dan tidak ada penawar muktamad untuknya setakat ini. Berikut adalah beberapa langkah yang anda boleh cuba untuk mengurangkan muntah dan loya: 

Cara banyakkan susu badan

,4:42 PM

Beberapa tahun kebelakangan ini semakin ramai ibu-ibu yang menyedari akan kepentingan menyusukan bayi mereka dengan susu ibu.  Perkara ini adalah satu perkembangan yang amat positif kerana kebaikan susu ibu itu sendiri.  Titisan susu ibu yang kaya dengan pelbagai khasiat dan nutrien akan dapat diserap ke dalam tubuh bayi yang amat diperlukan untuk tumbesaran mereka.

Akan tetapi terdapat juga ibu-ibu muda yang sering merungut dan mengatakan “Saya tiada susu”, “Susu badan kering”, “Susu ibu kurang, tak cukup.. kena tambah susu formula”.  Adalah amat disarankan bakal ibu atau ibu-ibu muda untuk menambah ilmu penyusuan susu ibu supaya lebih berkeyakinan dalam menangani cabaran psikologi atau persepsi negatif dari orang sekeliling atau si ibu sendiri.

Terdapat pelbagai petua dan cara menambah susu ibu yang boleh diamalkan.  Di sini saya kongsikan cara banyakkan susu badan

Cara minum Shape Up bulan puasa

20 June 2014,6:27 PM

Kejap je masa berlalu kan. Tinggal beberapa hari lagi je kita nak berpuasa Ramadan. Pastu raya pulak. Ni lah masanya untuk membersihkan jiwa dan dalam masa yang sama dapat membersihkan sistem badan. 

Masa puasa ni juga masa untuk kurus dan cantik. Kalau dah kurus boleh la pakai baju yang cantik-cantik dan bergaya sakan. Keyakinan diri pun meningkat dan suami atau isteri uolls pun mesti suka sangat. Tidak la alami situasi yang tak menyenangkan di hari lebaran. Sanggup ke kita dengar pertanyaan macam ni dari kawan atau saudara-mara:


  1. Makin berisi kau sekarang kan Tipah
  2. Kau mengandung ke Timah?
  3. Ni wife baru kau ke Ali?


Kalau tak nak alami situasi macam ni jom kita pakat-pakat kurus sekarang. InsyaAllah dengan Alpha Lipid Shape Up dapat bantu kita kurus dengan mudah dan rileks tanpa tekanan. Alpha Lipid Shape Up ni ialah meal replacement so ia dapat mengenyangkan kita. Jom saya tunjukkan cara minum Shape Up masa puasa.

Kelebihan Shape Up

29 May 2014,2:15 PM

 Kelebihan Shape Up yang perlu anda ketahui. Jom baca dulu.

1. Green Tea
2. L- Carnitine
3. Choline
4. Inositol

Keempat-empat kandungan ini adalah FAT BURNER yang mana tugasnya adalah untuk menghancurkan (Fat Oxidation) lemak-lemak yang degil di dalam badan kita dan dibawa keluar (Fat Mobilisation) secara sekata untuk digunakan sebagai tenaga.

Pengedar Alpha Lipid Shape Up

28 May 2014,1:56 PM

Alhamdulillah produk baru keluaran New Image iaitu Alpha Lipid Shape Up yang baru dilancarkan pada 10 Mei 2014 semakin mendapat sambutan. Walaupun ia baru dilancarkan, banyak testimoni kejayaan menurunkan berat badan oleh pengguna dapat dikumpulkan dan permintaan semakin meningkat setiap hari. Dijangkakan Shape Up bakal mencetuskan fenomena luar biasa seperti Alpha Lipid SD2.

Alhamdulillah ramai yang telah berjaya menjana pendapatan tambahan 4 hingga 5 angka sebulan. Jika anda berminat menjana pendapatan tambahan bersama team kami boleh hubungi kami SEKARANG dan kami bersedia guide anda.

Testimoni Shape Up

20 May 2014,1:53 PM
TURUN 4KG DALAM 5 HARI

Untuk entri kali ini saya ada berita baik untuk uolls yang berhajat nak cuba shape up. Kami dah terima beberapa gambar testimoni shape up untuk yakinkan uolls. Kat sini saya attachkan 2 testimoni shape up terkini. Ada beberapa testimoni yang akan saya update dalam masa terdekat. Apa lagi jom cuba shape up sekarang. Makan nasi pun boleh slim tau.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails

GC Tea Penawar Kencing Manis Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign