GC Tea Penawar Kencing Manis: 2015


HOTLINE 017-5710071

Promosi Pakej Pengedar GC Tea

11 December 2015,10:02 AM

Promosi Pakej Pengedar GC Tea

Tahniah, anda salah seorang yang bertuah kerana langkah bijak anda untuk berubah mencari kebebasan kewangan. Peluang tak datang selalu. So ambil peluang ini untuk grab promosi Pakej Platinum 2,000PV RM3,688.00 (Pakej asal RM4,579.00) sementara masih ada.



SILVER PACKAGE (AGENT)


KOTAK GC TEA
RM360.00 (WM) + 6% GST = RM381.60
RM390.00 (EM) + 6% GST = RM413.40

GOLD PACKAGE (SOKIS)

15 KOTAK GC TEA
RM1800.00 (WM) + 6% GST = RM1908.00
RM1950.00 (EM) + 6% GST = RM2067.00

PLATINUM PACKAGE (STOKIS)

36 KOTAK GC TEA
RM4320.00 (WM) + 6% GST = RM4579.20 
RM4680.00 (EM) + 6% GST = RM 4960.80

INGINKAN PENJIMATAN?

KAMI TAWARKAN PROMOSI HARGA JIMAT UNTUK ANDA



UNTUK PAKEJ PLATINUM 




>>>HANYA  RM3688.80 SAHAJA<<<

PROMOSI SAH HINGGA 31 OGOS 2016 SAHAJA

HANYA ORANG YANG BIJAK SAHAJA TAHU MENGAMBIL PELUANG.

WHATSAPP KOD "88" KE 017-5710071 UNTUK PROMO


ATAU ANDA BOLEH GRAB PROMO PLATINUM YANG KEDUA IAITU FULL PLATINUM RM4579.00 DAN ANDA AKAN DAPAT PERCUMA 2 PLATINUM. ANDA JUGA BOLEH BERKONGSI BERSAMA 2 LAGI RAKAN UNTUK GRAB PROMOSI FULL PLATINUM NI.



Nas 
Power Rich Group
017-5710071
010-2364166

Harga terbaru GC Tea

02 December 2015,6:26 PM


Harga terbaru GC Tea


Untuk makluman, bermula 1 Disember 2015 harga GC Tea terpaksa dinaikkan Harganya terpaksa dinaikkan kerana faktor luar kawal iaitu kejatuhan nilai ringgit. Harga terbaru GC Tea ialah RM150 sekotak. 

Walaubagaimanapun harga tersebut masih berbaloi dengan manfaayang diperolehi. Sekotak GC Tea mengandungi 60 uncang dan untuk kegunaan 2 bulan. InsyaAllah kesan seawal 3 hari bagi pesakit kencing manis. Untuk lebih penjimatan boleh beli 3 kotak dengan harga cuma RM381.60. So anda akan jimat RM68.40.

Testimoni GC Tea untuk kencing manis

,1:29 PM


Testimoni GC Tea untuk kencing manis


Alhamdulillah syukur GC Tea telah mendapat sambutan yang hangat dikalangan pengguna. Semakin hari semakin banyak testimoni GC Tea yang berjaya dikumpulkan. Untuk entri kali ini saya akan share sebahagian daripada testimoni yang telah dikumpulkan.

Pengedar GC Tea Brunei

22 September 2015,5:01 PM

Pengedar GC Tea Brunei

Brunei
Diana: 6738181119

Kami  sedang mencari pengedar dari seluruh Malaysia untuk memasarkan produk GC Tea dan Nano Centa keluaran syarikat Rashwealth Group Sdn Bhd dan mengisi kekosongan di kawasan yang tidak dinyatakan di atas. Kami dari  Tim Power Rich Group mengalu-alukan anda menjadi sebahagian dari Tim kami. Kelas perniagaan online (facebook dan blog) dan offline disediakan. Group support FB dan Whatsapp juga disediakan. 

Modal permulaan adalah serendah RM381.60 je. Terdapat 3 pakej pengedar yang boleh anda pilih ikut kemampuan modal anda. Seperti yang kita sedia maklum pakej yang lebih besar biasanya menjanjikan potensi pendapatan yang lebih besar. Maklumat pakej pengedar adalah seperti berikut:

  1. Silver RM381.60 (3 kotak)
  2. Gold RM1,908.00 (15 kotak)
  3. Platinum RM4,579.20 (36 kotak)

Untuk maklumat lanjut tentang produk dan pelan pemasaran anda boleh hubungi saya di talian seperti di bawah: 


Nas 
Power Rich Group
017-5710071
010-2364166

GC Tea packaging terbaru

11 September 2015,1:14 PM

GC Tea packaging terbaru

Semalam dapat berita terbaru dari Rashwealth stok yang sampai di warehouse Rashwealth hari ni ialah GC Tea packaging baru. Packaging yang baru ni nampak lebih menarik, eksklusif dan mewah. Nampak macam standard hotel kan? Jangan risau walau nampak lebih eksklusif harga masih tetap sama, tetap tak naik. Harga GC Tea masih RM130 sekotak seperti dulu. Sekotak mengandungi 60 uncang tau dan boleh digunakan untuk 2 bulan. 





Dengan packaging baru ni sesuai sangat la GC Tea dibuat sebagai hadiah untuk orang yang anda sayang atau rakan-rakan yang memerlukannya. Hari ini kita tolong orang, esok lusa orang pulak yang tolong kita. 




Jika anda ingin hadiahkan GC Tea pada orang yang anda sayang boleh dapatkannya dari kami atau pengedar kami seluruh Malaysia ye.



Jika anda ingin menjadi pengedar GC Tea jangan malu-malu hubungi kami. Kami akan terangkan secara detail bagaimana menjana income dengan produk yang semakin meletop dan demand yang tinggi hingga tak cukup stok di HQ Rashwealth. 

Rebut lah peluang menjadi diantara pioneer terawal Rashwealth. lagi awal anda sertai kami, lagi tinggi potensi income anda. Jangan dengar kata orang sangat, tapi dengarlah kata hati anda. Hidup anda, anda yang tentukan. Rumah anda, kereta anda, utiliti anda semua anda yang kene bayar, bukan orang lain. 

InsyaAllah inilah diantara 1 platform yang akan bantu kita untuk menyelesaikan hutang, membuat saving dan investment. Jom kita buat sama-sama. Jumpa anda di puncak kejayaan.



Nas 
Power Rich Group
017-5710071
010-2364166

19 August 2015,5:23 PM

Pengedar GC Tea Kelantan

,5:23 PM


Pengedar GC Tea Kelantan


Kota Bharu


Ellena: 014-2994405


Kami  sedang mencari pengedar dari seluruh Malaysia untuk memasarkan produk GC Tea dan Nano Centa keluaran syarikat Rashwealth Group Sdn Bhd dan mengisi kekosongan di kawasan yang tidak dinyatakan di atas. Kami dari  Tim Power Rich Group mengalu-alukan anda menjadi sebahagian dari Tim kami. Kelas perniagaan online (facebook dan blog) dan offline disediakan. Group support FB dan Whatsapp juga disediakan. 

Modal permulaan adalah serendah RM402.80 je. Terdapat 3 pakej pengedar yang boleh anda pilih ikut kemampuan modal anda. Seperti yang kita sedia maklum pakej yang lebih besar biasanya menjanjikan potensi pendapatan yang lebih besar. Maklumat pakej pengedar adalah seperti berikut:

  1. Silver RM381.60 (3 kotak)
  2. Gold RM1,908.00 (15 kotak)
  3. Platinum RM4,579.20 (36 kotak)

Untuk maklumat lanjut tentang produk dan pelan pemasaran anda boleh hubungi saya di talian seperti di bawah: 


Nas 
Power Rich Group
017-5710071
010-2364166

Pengedar GC Tea Kuala Lumpur

18 August 2015,10:36 AM


Pengedar GC Tea Kuala Lumpur

Kuala Lumpur
Yana: 017-2036550

Gombak, Batu Caves
Dira: 012-2175114

Kami  sedang mencari pengedar dari seluruh Malaysia untuk memasarkan produk GC Tea dan Nano Centa keluaran syarikat Rashwealth Group Sdn Bhd dan mengisi kekosongan di kawasan yang tidak dinyatakan di atas. Kami dari  Tim Power Rich Group mengalu-alukan anda menjadi sebahagian dari Tim kami. Kelas perniagaan online (facebook dan blog) dan offline disediakan. Group support FB dan Whatsapp juga disediakan. 

Modal permulaan adalah serendah RM402.80 je. Terdapat 3 pakej pengedar yang boleh anda pilih ikut kemampuan modal anda. Seperti yang kita sedia maklum pakej yang lebih besar biasanya menjanjikan potensi pendapatan yang lebih besar. Maklumat pakej pengedar adalah seperti berikut:

  1. Silver RM381.60 (3 kotak)
  2. Gold RM1,908.00 (15 kotak)
  3. Platinum RM4,590.00 (36 kotak)

Untuk maklumat lanjut tentang produk dan pelan pemasaran anda boleh hubungi saya di talian seperti di bawah: 


Nas 
Power Rich Group
017-5710071
010-2364166

Cara pengambilan GC Tea

,10:26 AM


Cara pengambilan GC Tea


  • Bancuhkan 1 uncang GC Tea dalam 1 termos besar atau celupkan 1 uncang GC Tea dengan 1 cawan air panas dan boleh ulang menggunakan uncang tersebut sebanyak 3 kali.
  • Diminum panas atau suam untuk mendapatkan kesan yang optimum.

GC Tea untuk turunkan berat badan


  • Minum GC Tea 30 minit sebelum makan
  • Minum 3 kali sehari. Pagi, tengahari dan malam (guna uncang yang sama)
  • Minum guna uncang yang baru sebelum tidur. Bancuh pekat dengan 1 cawan air.

GC Tea untuk kencing manis

  • Minum GC Tea 30 minit sebelum makan
  • Minum 3 kali sehari. Pagi, Tengahari dan malam (guna uncang yang sama)


Siapa Yang Boleh Ambil GC Tea

  • Pesakit yang menghidap kencing manis atau diabetes
  • Mereka yang mahu menurunkan berat badan
  • Mereka yang ingin menjaga kesihatan
  • Mereka yang ingin kelihatan kekal langsing

Untuk makluman GC Tea adalah minuman kesihatan atau supplement dan bukannya ubat. Walaupun minum GC Tea, anda perlu teruskan makan ubat yang disarankan oleh doktor sehingga doktor menurunkan dos ubat anda.


Nas 
Power Rich Group
017-5710071
010-2364166

Pengedar GC Tea Selangor

13 August 2015,6:58 PM




Pengedar GC Tea Selangor



Kajang, Semenyih
Yana: 017-2036550

Bangi
Fajar: 017-5710071
Siti Hajar: 012-3579708
Marini: 019-3414277

Bangi, Kajang, Teras Jernang
Cikgu Ja: 016-6266710

Shah Alam, Klang
Zizuraifah: 019-2797760

Bangi, Klang
Ruzaini: 013-3951176

Banting, Kuala Langat, Dengkil
Ispaini: 013-2048385

Rawang, Serendah, Bukit Beruntung
Zek: 019-2768070

Serdang, Seri Kembangan, Sepang, Dengkil
Syikin: 017-6541389



Kami  sedang mencari pengedar dari seluruh Malaysia untuk memasarkan produk GC Tea dan Nano Centa keluaran syarikat Rashwealth Group Sdn Bhd dan mengisi kekosongan di kawasan yang tidak dinyatakan di atas. Kami dari  Tim Power Rich Group mengalu-alukan anda menjadi sebahagian dari Tim kami. Kelas perniagaan online (facebook dan blog) dan offline disediakan. Group support FB dan Whatsapp juga disediakan. 

Modal permulaan adalah serendah RM402.80 je. Terdapat 3 pakej pengedar yang boleh anda pilih ikut kemampuan modal anda. Seperti yang kita sedia maklum pakej yang lebih besar biasanya menjanjikan potensi pendapatan yang lebih besar. Maklumat pakej pengedar adalah seperti berikut:

  1. Silver RM381.60 (3 kotak)
  2. Gold RM1,908.00 (15 kotak)
  3. Platinum RM4,579.20 (36 kotak)

Untuk maklumat lanjut tentang produk dan pelan pemasaran anda boleh hubungi saya di talian seperti di bawah: 


Nas 
Power Rich Group
017-5710071
010-2364166

Pengedar GC Tea Melaka

12 August 2015,10:54 AM


Pengedar GC Tea Melaka


Marini: 019-3414277

Shukry: 017-9232959


Salim: 016-6656464


Kami  sedang mencari pengedar dari seluruh Malaysia untuk memasarkan produk GC Tea dan Nano Centa keluaran syarikat Rashwealth Group Sdn Bhd dan mengisi kekosongan di kawasan yang tidak dinyatakan di atas. Kami dari  Tim Power Rich Group mengalu-alukan anda menjadi sebahagian dari Tim kami. Kelas perniagaan online (facebook dan blog) dan offline disediakan. Group support FB dan Whatsapp juga disediakan. 

Modal permulaan adalah serendah RM402.80 je. Terdapat 3 pakej pengedar yang boleh anda pilih ikut kemampuan modal anda. Seperti yang kita sedia maklum pakej yang lebih besar biasanya menjanjikan potensi pendapatan yang lebih besar. Maklumat pakej pengedar adalah seperti berikut:


  1. Silver RM402.80 (4 kotak)
  2. Gold RM1611.20 (16 kotak)
  3. Platinum RM3927.30 (39 kotak)


Untuk maklumat lanjut tentang produk dan pelan pemasaran anda boleh hubungi saya di talian seperti di bawah:


Nas Health & Wellness
Founder
Power Rich Group
010-2364166 atau 017-5710071

Khasiat GC Tea

,10:31 AM


Khasiat GC Tea


Diantara khasiat utama GC Tea ialah:
  • Mengelakkan pengambilan gula berlebihan dalam makanan dan minuman seharian.
  • Mengurangkan risiko penyakit dan bahaya diabetes
  • Mengawal tahap glukosa darah
  • Mengawal dan mengatasi masalah berat badan
  • Membantu mengatasi mengatasi masalah berkaitan usus seperti sembelit.
  • Mengurangkan risiko penyakit kronik seperti kanser.

Khasiat Gymnema Sylvestre

11 August 2015,9:55 AM


Khasiat Gymnema Sylvestre



Herba yang amat dikenali sebagai "Wonder Herb For Diabetics" atau pemusnah gula. Gymnema Sylvestre merupakan tumbuhan yang berasal dari India.  Asid Gymnemic mengisi lokasi reseptor pada selera kita dengan menghalang rasa manis makanan sekali gus membendung keinginan 'ketagihan' gula dan selera makan. Setelah minum air daun Gymnema Sylvestre, lidah tidak dapat merasakan rasa manis. Rasa lain seperti masam, masin dan pahit masih dapat dirasa oleh lidah. Tumbuhan ini juga sering digunakan di Jepun untuk tujuan diet dan menurunkan berat badan.

Cara minum GC Tea semasa puasa

21 June 2015,11:59 AM

Cara minum GC Tea semasa puasa


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada uolls.

Sebelum tu saya nak ucapkan selamat berpuasa kepada pembaca yang beragama Islam. Walaupun dah 4 hari kita berpuasa rasanya masih tak lambat nak diucapkan. Semoga puasa kita tahun ini lebih berkat dan bermakna. Juga semoga puasa kita diterima oleh Allah SWT.

Mesti ramai yang nak kurus sebelum raya kan? Nak kelihatan lebih bergaya masa Raya nanti. Tak nak la orang ingat uolls pregnant kan. Untuk entri kali ini saya nak share dengan uolls cara minum GC Tea semasa puasa. Ramai yang tak tahu cara minum masa puasa camna kan? Sebab tu google artikel ni. Meh saya nak share dengan uolls.

Risiko berat badan berlebihan

31 May 2015,6:44 PM


Risiko berat badan berlebihan


Bagaimana anda tahu anda mempunyai berlebihan berat badan ?
Indeks Jisim Tubuh (BMI) ialah salah satu cara untuk mengira jumlah lemak dalam badan anda secara kasar. Cara pengiraan :

Indeks Jisim Tubuh (BMI)
Berat badan (kilogram)
(Tinggi (meter) x Tinggi (meter)

Bagaimana berlebihan berat badan atau kegemukan/obesiti boleh berlaku kepada anda?
Berat badan anda bertambah apabila anda makan banyak, lebih daripada apa yang boleh dibakar oleh badan anda. Kalori yang lebih ini akan disimpan sebagai lemak. Berlebihan berat badan dan kegemukan/obesiti akibat daripada pengambilan kalori yang berlebihan tidak akan berlaku dalam beberapa hari atau minggu. Selalunya ia akan terkumpul dan tersimpan selama beberapa bulan dan tahun.

Promosi GC Tea

,6:27 PM


Promosi GC Tea


Harga GC Tea murah je berbanding manfaat yang akan uolls perolehi. Kalau tak caya ce cuba dulu. Tak cuba tak tau kan. Kesihatan lagi penting dari duit dan segalanya. Uolls setuju dengan staement saya? Ni nak bagitau harga GC Tea cuma RM130 je sekotak dan sekotak ada 60 uncang. Boleh tahan untuk 2 bulan. Berbaloi tak? Berbaloi-baloi kan. Kalau nak lagi berbaloi klik seterusnya.

Harga GC Tea

,6:18 PM


Harga GC Tea


Nak tau harga GC Tea? Sebelum tu nak tanya dah tahu ke apa tu GC Tea? Apa fungsinya? Meh nak terangkan sikit apa tu GC Tea dan kebaikan GC Tea.

GC Tea mengandungi bahan yang sangat baik. Antara andungan utamanya ialah: 

Teh Hijau 
Kandungan EGCG di dalam teh hijau menghalang tindakan enzim yang dipanggil alpha-amylase yang memecahkan karbohidrat kepada gula ringkas. Ia juga dapat membantu meningkatkan metabolism tubuh badan dan membantu membakar lemak. 

Gymnema sylvestre
Asid Gymnemic menyelaputi reseptor rasa bermula dari mulut sehingga usus seterusnya mencegah penyerapan molekul gula oleh usus. Ia juga menghalang pengaktifan molekul gula di dalam makanan. Keputusannya kita dapat melihat penurunan kadar gula dalam darah. Menghindarkan kepada ketagihan gula.  

Mulberry
Menghalang metabolisme usus disaccharides (terutama sukrosa, gula) dengan itu menghadkan jumlah glukosa yang memasuki peredaran darah 

Cara mengawal kencing manis

,5:40 PM


Cara mengawal kencing manis


Perubahan cara hidup mampu mengelakkan kencing manis dan mengawal tahap gula dalam darah. Pesakit kencing manis dinasihatkan mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan dan mengawal kencing manis dengan melakukan beberapa perkara seperti di bawah.
  • Pemakanan
Pemakanan berkarbohidrat dan gula seharusnya dikurangkan supaya pengambilan kadar kalori pada sesehari itu terkawal. Berbincanglah dengan doktor atau pakar pemakanan untuk cara diet yang terkawal.

  • Senaman
Senaman penting untuk membantu mengurangkan berat badan dan juga menambahkan kesihatan jantung dan paru-paru (kardiorespiratori). Senaman perlu dimulakan secara beransur-ansur dan dengan nasihat doktor.

Kelebihan Multilevel Marketing

28 May 2015,3:22 PM


Kelebihan Multilevel Marketing


Multilevel Marketing ialah satu cabang pemasaran dan ianya cuma kaedah untuk memasarkan produk dengan lebih luas dan lebih pantas. Bayangkan uolls berniaga berseorangan dan uolls berniaga berjemaah. mana yang lebih bagus? Sudah tentu secara berjemaah kan? 

Ramai yang salah faham tentang Multilevel Marketing. Mendengar namanya je pun orang dah takut umpama nampak hantu. Orang lebih takut MLM dari takut hantu. Hal ini berlaku kerana penipuan atau manipulasi yang dilakukan oleh pihak yang tidak bertanggung jawab dengan menggunakan kaedah ini. Seterusnya menyebabkan bidang ini terpalit dengan prasangka negatif orang ramai. Tidak semua syarikat MLM yang menipu dan tidak bagus. Contoh syarikat yang boleh dipercayai ialah NZ New Image, Shaklee, Elken, Rashwealth Group dan banyak lagi. Syarikat-syarikat seperti ini tertakluk dengan Akta Jualan Langsung. So jika uolls nak pastikan syarikat yang uolls ingin sertai boleh rujuk dengan (KPDNKK).



Multilevel Marketing ibarat ladang kelapa sawit.

Membina jaringan perniagaan MLM adalah diibaratkan seperti anda membina seribu ekar ladang kelapa sawit. Cuba anda bayangkan yang anda sekarang sedang mempunyai seribu ekar ladang kelapa sawit yang sudah siap untuk dituai.


Hasilnya adalah diantara 3 ke 5 tan untuk setiap 10 ekar, katalah kita ambil purata 4 tan untuk setiap 10 ekar. Ini bermakna anda mempunyai 400 tan sekali tuai. Harga setan adalah antara RM200 ke RM800. Katalah kita ambil purata RM400 setan kemudian darabkan 400 tan. Ini bermakna anda mempunyai pendapatan kasar RM160,000 untuk sekali tuai. Katalah purata tuaian untuk sebulan adalah sebanyak 2 kali membawakan kepada pendapatan kasar adalah sebanyak RM320,000.00 sebulan.. Huh.. Banyak ke sikit..!!? Empat bulan dah melebihi RM1 juta. Itulah hakikatnya.


GC Tea murah

26 May 2015,6:23 PM

GC Tea murah


Memang betul GC Tea murah berbanding dengan manfaat yang kita perolehi. Apa taknya majoriti yang mengamalkannya mendapat kesan yang positif. Kandungan gula dalam darah menurun dan terkawal. Untuk pengetahuan uolls juga bacaan kandungan gula dalam darah turun seawal 3 hari. Best kan? 

Ramai yang berpuas hati dengan GC Tea berdasarkan banyak testimoni yang pihak kami telah kumpulkan sehingga kini. Kita akan hanya rasa GC Tea mahal jika ianya tak berkesan langsung kepada pengamalnuya.

Kebaikan GC Tea

21 May 2015,9:55 AM

Kebaikan GC Tea


  • Mengelakkan pengambilan gula berlebihan dalam makanan dan minuman seharian.
  • Mengurangkan risiko penyakit dan bahaya diabetes
  • Mengawal tahap glukosa darah
  • Mengawal dan mengatasi masalah berat badan
  • Membantu mengatasi mengatasi masalah berkaitan usus seperti sembelit.
  • Mengurangkan risiko penyakit kronik seperti kanser.

Promosi pakej stokis GC Tea

18 May 2015,2:59 PM


Promosi pakej stokis GC Tea

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua follower blog ini. Untuk entri kali ini saya ada berita yang sangat baik dan mengembirakan untuk disampaikan kepada uolls. Berita baik tersebut ialah untuk bulan ini syarikat berbesar hati untuk memberikan promosi untuk yang berminat nak menjadi stokis Rashwealth

Kesan akibat kencing manis

07 May 2015,5:24 PM


Kesan akibat kencing manis


Kesan jangka masa panjang bagi diabetes mengambil masa berbulan-bulan atau bertahun-tahun untuk berkembang sekiranya paras gula dalam badan tidak terkawal sepanjang tempoh ini. Namun begitu, ada juga pesakit kencing manis (diabetic patient) yang didapati mempunyai kesan jangka masa panjang saat pertama kali dia dikesan mempunyai kencing manis (diabetes). Mengapakah ini berlaku?

Ini berlaku kerana, pesakit tersebut tiada tanda-tanda diabetes dan tidak pernah berjumpa dengan doktor untuk membuat saringan diabetes. Atau mungkin dia sudah lama mempunyai tanda-tanda kencing manis (symptoms of diabetes), namun dia tidak mengendahkannya dan tidak berjumpa dengan mana-mana doktor kerana tanda-tanda tersebut dianggap biasa. Keadaan ini boleh berlanjutan sehingga beberapa bulan dan tahun. 

Tips hilangkan jerawat

05 May 2015,11:00 PM


Tips hilangkan jerawat


1. Hilangkan Jerawat Dengan Tomato.
Buah tomato mempunyai pelbagai khasiat yang bagus. Antara khasiat buah tomato ialah baik untuk kesihatan mata, menghilangkan bintik hitam (blackheads) dan juga menghilangkan jerawat. Mula-mula belah buah tomato dan lumurkan ke seluruh muka dan biar sekurang-kurangnya 1 jam atau biar sehingga kering barulah bilas dengan air suam. Untuk hasil yang terbaik amalkan juga dengan makan tomato.

2. Hilangkan Jerawat Dengan Kulit Kayu Manis.
Mula-mula ambil satu kulit kayu manis dan asahkannya pada tembikar atau alas pengasah campurkan dengan sedikit madu. Jika tidak ada madu boleh juga gunakan air biasa. Jadikannya sebagai masker dan sapukan ke seluruh muka sebelum masuk tidur. Bilas dengan air bersih pada keesokan paginya. Amalkan sekurang-kurangnya tiga kali seminggu. Peringatan ketika mencuba untuk kali pertama, letakkan nipis-nipis sebab kulit kayu manis sedikit “panas” dan boleh menimbulkan rasa kurang selesa.

Penyakit kencing manis

30 April 2015,5:21 PM

Apakah Penyakit Diabetes

Diabetes mellitus merupakan penyakit yang sudah tidak asing lagi dalam kalangan masyarakat kita. Penyakit ini juga dikenali sebagai penyakit kencing manis. Diabetes banyak dideritai oleh orang tua namun tidak terkecuali orang muda. Penghidap diabetes makin dikenal pasti di kalangan dewasa berumur bawah 50 tahun dan selalunya di tahap teruk.
Penghidap diabetes mempunyai paras gula yang tinggi dalam darah yang disebut sebagai hiperglisemia. Sekitar 20.1% penduduk berumur lebih 30 tahun di Malaysia (Kajian Morbiditi Kesihatan Malaysia 2011) menghidap diabetes. Sayangnya, ramai yang tidak menyedari mereka adalah penghidap diabetes sehingga menjadi kronik dan mempunyai komplikasi jangka panjang.
Mungkin ramai orang yang bertanya, apakah itu penyakit Diabetes mellitus? Apa punca yang menyebabkan diabetes? Mengapa diabetes terjadi?

Tanda-tanda penyakit kencing manis

,11:04 AM


Gejala Penyakit Kencing Manis

Ada beberapa tanda dan gejala diabetes yang dapat anda kenali sebagai gejala umum yang terjadi pada penghidap diabetes. Walau bagaimanapun, tidak semua tanda dan gejala akan dialami oleh pesakit diabetes.
Tanda dan gejala diabetes adalah :
  1. Jumlah air kencing yang dikeluarkan lebih banyak dan kerap kencing (Polyuria)
  2. Sering atau cepat rasa haus/dahaga (Polydipsia)
  3. Lapar yang berlebihan atau makan banyak (Polyphagia)
  4. Urin mengandungi paras gula yang tinggi  (Glycosuria)
  5. Berat badan turun mendadak
  6. Rasa kebas pada hujung saraf di telapak tangan & kaki
  7. Cepat penat dan lemah sepanjang masa
  8. Mengalami rabun penglihatan
  9. Luka lambat sembuh
  10. Mudah terkena jangkitan kuman terutama pada kulit.
Bagi diabetes Jenis 1, gejala utama penyakit ini adalah sakit perut, kehilangan berat badan yang mendadak dan dahaga yang berterusan.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails

GC Tea Penawar Kencing Manis Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign