Alpha Lipid & Slim Diet 2: CARA MINUM SD2

KAWAN-KAWAN

LIKE KAMI DI FACEBOOK

HOTLINE 012-5712470

CARA MINUM SD2


SATU - Tambahkan 2 sudu penuh SLIM DIET II ke dalam 250 ml air sejuk atau air biasa. Shake supaya  sebati. Anda perlu minum 4 kali sehari iaitu pagi, tengah hari, malam dan sebelum tidur. Pastikan cukup 4 kali sehari. jangan la gatal-gatal nak jimat. kalau berjimat berat akan turun sikit je, rugi je diet anda.

DUA - Jangan makan makanan berKARBOHIDRAT, berLEMAK dan berGULA.

TIGA - Tingkatkan penggunaan makanan segar seperti sayur-sayuran (sayuran tidak berubi) .Pastikan anda makan apabila waktu makan. Jangan berlapar kerana bila anda lapar penurunan berat akan menjadi perlahan. SD2 bukan meal replacement tetapi meal supplement. Anda boleh makan PROTEIN seperti AYAM, IKAN, DAGING, TELUR, SEA FOOD. masak apa pun tak kisah dan banyak mana pun tak kisah.

Pastikan anda minum air cukup 2 liter sehari. Lebih adalah lebih baik.

Pengambilan buah-buahan adalah TIDAK DIBENARKAN semasa menjalani program ini kerana kandungan Karbohidrat dalam buah-buahan adalah terlalu tinggi. Dalam program ini, kadar karbohidrat harian yang perlu diambil hanyalah antara 20 - 35 gram sahaja untuk sehari.


Jika anda inginkan penurunan berat badan yang lebih anda boleh amalkan minumgreen tea tanpa gula atau apple cider (diambil 1 sudu sehari waktu makan tengah hari). Jika anda dapat amalkan senaman adalah lebih baik.

Sebarang pertanyaan boleh diajukan kepada:

Nazri Rubaee
012-5712470

Fajar
017-5710071

17 comments:

  1. jika saya ingin membuat tempahan mcm mner?call trus atau sms sje?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila hubungi saya utk maklumat lanjut ye 012-5712470

      Delete
  2. I tot buah buahan ni mengandungi Vitamin n fibre...not carbohydrate....hmmm.... Confuse pula saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang buah mengandungi vitamin n fiber tapi dia mengandungi karbohidrat juga. so semasa diet kita perlu tinggalkan buah untuk mendapatkan penurunan yang banyak.kalau kita tak diet boleh la makan.

      Delete
    2. Buah buahan mengandungi fruktos, sejenis gula/ charbohidrat.

      Delete
  3. ada sesiapa boleh call saya sebab saya nak beli susu ni. Saya berada KL Sentral, (My office was there - 21731551 - Mira)

    ReplyDelete
  4. helo...boleh x minium olive oil masa nak tidor lepas ambil asd2? Green tea pun ku minum...setiap hari...give me a tips....thank u

    ReplyDelete
  5. boleh mkn tauhu atau tempe??

    ReplyDelete
  6. bleh awak email saya Haniza.lee@gmail.com

    ReplyDelete
  7. brpe tin sd2 yg prlu sya ambl untk mnrunkn brt bdn sya?..brt bdn sya yg skrg ni 97kg...thnks..

    ReplyDelete
  8. Salam. Sy nak tahu...susu diminum selepas makan atau sebelum makan dan jarak waktu minum dan makan.

    ReplyDelete
  9. Salam. Sy nak tahu...susu diminum selepas makan atau sebelum makan dan jarak waktu minum dan makan.

    ReplyDelete
  10. salam saya nk tau cmne kalau sy mkn nasik skli sehari?adakah berat badan saya akn menurun?@ berat badan mnurun agak perlahan?

    ReplyDelete
  11. terimakasih infonya :)

    www.jualberasoorganik.net

    ReplyDelete
  12. Penulis sepatutnya lbh jujur bile menjual produk. Berniaga adalah satu ibadah. jgn suke2 ati bg suggestions seperti arahan. Ingat, buah pinggang dan hati anda akan bekerja berganda bile diet ini diamalkan. tidak bagus untuk long terms. piramid makanan mana yg kata JANGAN ambil karbo langsung? Gula itu perlu. Yang penting, kuantiti pengambilan. Tidak perlu ekstrim bila berdiet.

    ReplyDelete
  13. Betol tu...kalu semue x blh parah la...xkn nk minum ni je...sthu aku la...diet buah blh ambik kecuali buah pisang...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ShareThis