GC Tea Penawar Kencing Manis: January 2011


HOTLINE 017-5710071

Talian 24 jam

31 January 2011,11:19 AM


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Cepat sungguh masa berlalu. sedar tak sedar dah 1 bulan kita berada di tahun 2011. Adakah azam anda sedang berjalan lancar? Mudah-mudahan ia berjalan seperti yang dirancang. Tinggal 11 bulan untuk saya mencapai azam saya. Sedar tak sedar juga saya telah join bisnes ni selama 1 tahun 2 bulan. Alhamdulillah rezeki saya bertambah atas usaha gigih saya.

Saya memang komited terhadap bisnes ni walaupun saya buat secara part time. Biarlah orang kata bisnes saya ni tiada opis tapi hakikatnya dengan cara ini kos sewa pejabat dan utiliti dapat dijimatkan. Inilah cara yang bijak dan juga menjimatkan. Tak semestinya kita nak bisnes perlu  ada opis.

Untuk berjaya dalam bisnes, saya bersedia untuk dihubungi 24 jam sehari. Samada anda ingin bertanyakan mengenai produk atau bisnes. Kepada anda yang bukan pelanggan saya pun boleh menghubungi saya. Saya ni jenis yang tak kisah, saya suka berkongsi ilmu. Saya akan menjawab pertanyaan anda setakat mana yang dalam pengetahuan saya. Jika saya tak dapat menjawab panggilan, anda boleh sms saya. Maklumlah saya ni masih bekerja tetap, mungkin kadangkala tak sempat nak menjawab panggilan anda.
Akhir kata selamat maju jaya kepada pembaca sekalian dan doakanlah kejayaan saya

Terima kasih

nazri 
Consultant NZ New Image Sdn Bhd
012-5712470

Diet SD2 paling mudah dan berkesan

27 January 2011,11:35 PM

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Adakah azam anda tahun ini ialah ingin menurunkan berat badan? Tahniah, anda telah jumpa tempat yang betul. Tahukah anda bahawa diet SD2 adalah yang paling mudah dan berkesan? Buktinya telah banyak orang yang telah dapat menurunkan berat badan mereka termasuk saya sendiri. Banyak testimoni yang telah saya perolehi dari pelanggan saya sendiri yang diantaranya ialah encik Azman dari Bangi yang telah dapat menurunkan berat shingga 35 kg. Tidakkah anda mahu menjadi seperti beliau? Jika anda mahu, anda perlulah berdisiplin dalam diet.

Diet SD2 adalah diet paling mudah dan berkesan yang telah saya jumpa setakat ini. Produk ini juga mempunya jaminan wang dikembalikan. Dan setakat ini tiada yang hampa dan tiada yang menuntut wang mereka. Dalam program diet SD2 anda tak perlu berlapar seperti produk lain malah anda perlu makan untuk kurus. Tapi pastikan anda makan makanan berprotein dan sayur. Anda cuma perlu meningglkan karbohidrat semasa tempoh diet. Apalah sangat kalau anda tak dapat makan nasi hanya untuk beberapa minggu sedangkan anda dah makan nasi sejak dari kecil lagi kan, kata nak kurus kan? Kalau nak kurus perlulah makan dengan betul.

Diet SD2 tidak menyebabkan kesan sampingan. Diet SD2 juga tidak menyebabkan anda kerap ke tandas seperti produk-produk lain yang ada di pasaran. Diet SD2 juga tidak memerlukan anda menahan lapar sebelum dan selepas menggunakan.Untuk pengetahuan anda juga SD2 diperbuat dari isolate protein soya dan rasanya ok dari produk lain yang ada di pasaran.

Anda masih tak percaya dengan kenyataan saya? Apa kata anda cuba 1 tin, jika tak turun dan anda telah ikut aturan minum dengan betul, saya sanggupkan pulangkan duit anda. Anda berani sahut cabaran ini? Ayuh.
nazri
Consultant NZ New Image Sdn Bhd
012-5712470

Cara meningkatkan komen di blog anda

26 January 2011,2:19 PM


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tujuan saya menulis entri ini ialah untuk melatih diri untuk bermain dengan keyword dan untuk mendapatkan komen yang banyak secara tidak langsung dapat meningkatkan bilangan pelawat ke blog ini. Ada juga  beberapa keyword yang telah saya uji dapat page utama di google. Alhamdulillah, tak sia-sia usaha saya untuk belajar dengan menerjah blog otai-otai. Terima kasih kepada otai-otai kerana saya dapat banyak info dari mereka terutama blogger denaihati

Berikut beberapa tips yang boleh meningkat komen di blog anda :
1. Rajin tinggalkan komen di blog newbie sebabnya diaorang pun nak banyakkan komen maka  selalunya mereka akan melawat balas blog kita dan tinggalkan komen.
2. Rajin tinggalkan komen yang berkualiti di blog yang top dan pastikan jadi top 5 commentor setiap bulan, insyallah sebahagian peminat blog tersebut akan singgah blog kita. Contohnya sekiranya anda rajin tinggalkan komen di denaihati pasti akan ada beberapa peminat blog denaihati yang banyak itu akan singgah ke blog anda.

3. Set kan sistem komen di blog anda dengan commentLuv  jadi kawan-kawan suka nak tinggalkan komen sambil mempromosi entri terbaru mereka.

4. Tinggalkan komen anda di blog yang mempunyai setting commentLuv dengan secara tak lansung anda mempromosi entri terbaru.

5. Paling penting balas setiap komen yang ditinggalkan kerana pengomen akan rasa komen mereka dihargai.

6. Guna sistem autorespond dimana setiap kali kita membalas komen pengomen akan diberitau melalui email jadi sudah pasti mereka akan bertandang kembali untuk melihat apakah jawapan balas kita dan biasa mereka akan menambah komen mereka.

7. Kalau ada modal buat contest top commentor setiap bulan. Hadiah bukan semestinya mahal mungkin boleh sekadar pre paid top atau produk yang simple tapi menarik.


Sekian sahaja dari saya untuk kali ini.

nazri
Consultant NZ New Image Sdn Bhd
012-5712470

Seminar TNP di akhbar Utusan Malaysia hari ini

24 January 2011,3:17 PM

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Untuk pengetahuan anda, Seminar The New Professional di KLCC yang dihadiri oleh mantan Perdana Menteri Tun Abdullah Ahmad Badawi keluar di akhbar Utusan Malaysia hari ini iaitu 24 Januari 2011. Kepada yang belum dapatkan akhbar Utusan Malaysia boleh dapatkan hari ini atau klik link ini http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?pub=Utusan_Malaysia&sec=Dalam_Negeri. Bertuah rasanya saya kerana dapat lihat Pak Lah Secara dekat dan dapat ambil gambar. Cuma yang kurang menggembirakan kerana tak dapat bersalam kerana ramai orang. Pak Lah banyak memberi kata-kata semangat dan dorongan kepada kami yang hadir. terima kasih kepada Pak Lah kerana sudi hadir program TNP ke 6 tahun 2011 ini. 
Untuk pengetahuan anda, Pak Lah juga adalah pengguna Alpha Lipid dan beliau berpuas hati dengan produk ini. Kesihatan beliau juga bertambah baik selepas menggunakan Alpha Lipid. Kepada anda yang mempunyai kesihatan apakata anda cuba produk Alpha Lipid kerana ia telah terbukti berkesan dan dapat memberi manfaat kepada penggunanya. Setakat ini telah banyak testimoni dari penggunaan Alpha Lipid termasuk juga dari emak saya, isteri, saudara mara dan kawan-kawan saya sendiri. Untuk mengetahui pengalaman menggunakan alpha Lipid boleh hubungi saya.

nazri
012-5712470
Consultant NZ New Image sdn Bhd

Testimoni SD2 dari Johor Bahru

,1:31 PM


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Alhamdulillah semalam saya terima berita baik dari pelanggan saya dari Johor Bahru. Beliau telah turun 5 kg dalam tempoh 1 minggu lebih. Berat beliau sebelum ni 75 kg dan sekarang 70kg. Tahniah kepada encik Ishak. Beliau target nak turun 10 kg lagi. Saya yakin encik Ishak dapat menurunkan berat badannya dengan jayanya. Kepada anda yang berazam nak turun berat badan boleh cuba Slim Diet 2. Dengan diet SD2 anda tak perlu berlapar malah anda boleh makan. Keputusan di tangan anda, anda yang tentukan samada nak kurus atau anda selesa dengan keadaan anda sekarang. Jika anda ingin turunkan berat badan, sila hubungi saya dan saya bersedia untuk 'guide' anda.


nazri
012-5712470
NZ New Image Consultant

Testimoni SD2: Turun 30kg dalam tempoh 2 bulan

18 January 2011,7:01 PM

Dirujuk dari Blog Apis dan Hasira dan Mat Shah

"Malam tadi bertempat di Wisma Sejarah, Jalan Tun Razak, satu testimoni terbaru tentang SDII menggemparkan para tetamu yang hadir.

Puan Siti Aishah datang dari Kuala Perlis malam itu menceritakan pengalaman beliau menurunkan berat badan dari 86kg ke 56kg dalam masa dua bulan. 

Memang teruja mendengarnya..30kg!! Bukan sesuatu yang boleh kita percaya, tapi itulah hakikatnya.


Malam itu saya berkesempatan berbual dengan beliau dan bertanya sendiri apa rahsianya???


Beliau menceritakan saat beliau mula mengambil SDII, memang sukar untuk berhenti makan nasi. Tapi beliau cuma makan nasi sekali saja sehari, itupun tidak sampai satu senduk. Hinggalah minggu ke 5, barulah beliau rasa betul-betul tak terasa nak makan nasi sangat.

Perubahan ini menguatkan lagi tentang kehebatan produk SDII ini. Ia adalah harapan baru bagi mereka yang telah berputus asa menurunkan berat badan. Kalau dulu anda terpaksa menahan lapar untuk kurus, kini anda kena makan pula untuk kurus. Bukti dah ada, Puan Siti Aishah dari Kuala Perlis turun 30kg dalam masa 2bulan. Terpulanglah kini pada anda sama ada ingin terus berputus asa atau tidak. Tepuk dada, tanyalah lemak anda!!!"
Untuk maklumat lanjut boleh hubungi saya
nazri
012-5712470
Consultant NZ New Image Sdn Bhd

Pak Lah akan hadiri TNP di KLCC pada 23 Januari 2011

17 January 2011,4:06 PM

Sumber dari blog Wan Hamidi

Untuk Makluman Semua, pada hari Ahad 23 Januari2011 jam 9pagi akan diadakan TNP (Training The New Professional) di KLCC Plenary Hall Tingkat 3 , ini adalah NTP kali pertama untuk tahun 2011.

Dengan sukacitanya dimaklumkan bahawa Tun Abdullah Ahmad Badawi, Mantan Perdana Menteri akan hadir sama untuk berkongsi cerita pengalaman beliau menggunakan produk Alpha Lipid Lifeline.

Semua orang yang dah bersara pasti mahu hidup SIHAT dan jauh dari penyakit. Alhamdulillah Pak Lah sendiri telah menjadi pengguna produk Alpha Lipid Lifeline.


Produk "World Class" seperti Alpha Lipid Lifeline memang telah terbukti amat berkhasiat dan telah pun dianugerahkan "Export Winner" oleh kerajaan New Zealand sebanyak 3 kali iaitu pada tahun 1999, 2003 dan 2004.

Jika anda ingin sertai sila hubungi saya

nazri 
012-5712470

Alpha Lipid di Utusan Malaysia

14 January 2011,7:14 PM







Assalamualaikum dan salam sejahtera


Untuk pengetahuan anda ALPHA LIPID kini diiklankan di akhbar Utusan Malaysia Jumaat 7hb Januari 2011. Satu IKLAN yang BESAR dua muka surat (page 24 dan 25), mengenai produk Kesihatan ALPHA LIPID LIFELINE disiarkan tajaan syarikat NZ New Image Sdn Bhd. kepada yang ada beli paper tarikh ini tapi tak perasan iklan ni cuba selak balik. Ini membuktikan produk Alpha Lipid adalah produk yang bagus dan InsyaAllah dapat memberi manfaat kepada penggunanya. Jika produk tidak bagus, pihak syarikat NZ New Image tidak akan berani mengeluarkan iklan ini. Dua muka surat besar pulak tu. Kepada yang ingin mencuba produk Alpha Lipid sila hubungi saya, nazri 012-5712470



"Alpha Lipid Lifelin Minuman Sarapan Kesihatan Terulung-Berjaya diPatenkan Sepenuhnya"

Formula Alpha Lipid (TM) telah dipatenkan di New Zealand Consumer of Patents, Trademarkes & Designs. Ini membuktikan produk Alpha Lipid adalah UNIK! Tak sama dengan kolostrum atau susu lain.

"MAKANAN TAMBAHAN BERKHASIAT LAGI EFEKTIF #1 MALAYSIA"
"MEMPERKUATKAN SISTEM IMUNISASI SEISI KELUARGA ANDA"
"JADIKAN PENGAMBILAN ALPHA LIPID LIFELINE SUATU KEMESTIAN SETIAP HARI!"

"New Image hanya menggunakan kolostrum gred tertinggi daripada persekitaran terbaik dan suci didunia. Kolostrum diproses menggunakan teknik-teknik khusus terkemuka industri yang tidak merosakkan sebarang ramuan aktif"...

Promosi keahlian percuma

,6:36 PM


Assalamualaikum dan salam sejahtera

Untuk entri kali ini saya membawa berita baik untuk anda. Promosi keahlian percuma dilanjutkan sehingga 27 Januari 2011. Jika tahun ni anda berazam nak turunkan berat badan ambillah kesempatan ini untuk membeli dengan harga ahli dan mendapat keahlian percuma. Untuk pembelian seterusnya anda juga layak untuk mendapat harga ahli. Untuk bulan Februari dan seterusnya untuk menjadi ahli anda perlu membayar yuran keahlian RM50.00.

 

Perbandingan dengan bisnes lain

10 January 2011,2:29 PM

Berniaga adalah 9 daripada 10 punca pendapatan. Tahukah anda setiap perniagaan memerlukan modal. Cuma yang membezakannya adalah berapa modal yang perlu dikeluarkan untuk menjalankan sesuatu perniagaan. Samada banyak atau sedikit. Modal yang sedikit tak semestinya untung sedikit dan modal yang banyak tak semestinya untung banyak.

Ramai yang apabila diberitahu bahawa bisnes ini perlukan modal RM 4,500.00, mereka akan kata mahal. Tahukah anda bahawa modal yang diperlukan untuk memulakan bisnes lain adalah jauh lebih mahal. Contoh perbandingan anda boleh lihat di bawah.

Restoran          - RM100,000.00
Butik               - RM100,000.00
Stesen Minyak - RM500,000.00
Alpha Lipid      -    RM4,500.00
Anda sudah lihat perbandingan di atas? Mana satu yang memerlukan modal rendah? Sudah tentu Alpha Lipid kan? Dengan modal yang rendah anda boleh tingkatkan pendapatan anda.




Anda juga boleh jadi seperti mereka. Yang penting anda perlu rajin berusaha dan tidak mudah berputus asa. Jika anda ingin memulakan perniagaan inilah bisnesnya. Saya telah tunjukkan jalan kepada anda, terpulang kepada anda untuk mempertimbangkannya. Keputusan di tangan anda.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails

GC Tea Penawar Kencing Manis Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign