GC Tea Penawar Kencing Manis: May 2015


HOTLINE 017-5710071

Risiko berat badan berlebihan

31 May 2015,6:44 PM


Risiko berat badan berlebihan


Bagaimana anda tahu anda mempunyai berlebihan berat badan ?
Indeks Jisim Tubuh (BMI) ialah salah satu cara untuk mengira jumlah lemak dalam badan anda secara kasar. Cara pengiraan :

Indeks Jisim Tubuh (BMI)
Berat badan (kilogram)
(Tinggi (meter) x Tinggi (meter)

Bagaimana berlebihan berat badan atau kegemukan/obesiti boleh berlaku kepada anda?
Berat badan anda bertambah apabila anda makan banyak, lebih daripada apa yang boleh dibakar oleh badan anda. Kalori yang lebih ini akan disimpan sebagai lemak. Berlebihan berat badan dan kegemukan/obesiti akibat daripada pengambilan kalori yang berlebihan tidak akan berlaku dalam beberapa hari atau minggu. Selalunya ia akan terkumpul dan tersimpan selama beberapa bulan dan tahun.

Promosi GC Tea

,6:27 PM


Promosi GC Tea


Harga GC Tea murah je berbanding manfaat yang akan uolls perolehi. Kalau tak caya ce cuba dulu. Tak cuba tak tau kan. Kesihatan lagi penting dari duit dan segalanya. Uolls setuju dengan staement saya? Ni nak bagitau harga GC Tea cuma RM130 je sekotak dan sekotak ada 60 uncang. Boleh tahan untuk 2 bulan. Berbaloi tak? Berbaloi-baloi kan. Kalau nak lagi berbaloi klik seterusnya.

Harga GC Tea

,6:18 PM


Harga GC Tea


Nak tau harga GC Tea? Sebelum tu nak tanya dah tahu ke apa tu GC Tea? Apa fungsinya? Meh nak terangkan sikit apa tu GC Tea dan kebaikan GC Tea.

GC Tea mengandungi bahan yang sangat baik. Antara andungan utamanya ialah: 

Teh Hijau 
Kandungan EGCG di dalam teh hijau menghalang tindakan enzim yang dipanggil alpha-amylase yang memecahkan karbohidrat kepada gula ringkas. Ia juga dapat membantu meningkatkan metabolism tubuh badan dan membantu membakar lemak. 

Gymnema sylvestre
Asid Gymnemic menyelaputi reseptor rasa bermula dari mulut sehingga usus seterusnya mencegah penyerapan molekul gula oleh usus. Ia juga menghalang pengaktifan molekul gula di dalam makanan. Keputusannya kita dapat melihat penurunan kadar gula dalam darah. Menghindarkan kepada ketagihan gula.  

Mulberry
Menghalang metabolisme usus disaccharides (terutama sukrosa, gula) dengan itu menghadkan jumlah glukosa yang memasuki peredaran darah 

Cara mengawal kencing manis

,5:40 PM


Cara mengawal kencing manis


Perubahan cara hidup mampu mengelakkan kencing manis dan mengawal tahap gula dalam darah. Pesakit kencing manis dinasihatkan mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan dan mengawal kencing manis dengan melakukan beberapa perkara seperti di bawah.
  • Pemakanan
Pemakanan berkarbohidrat dan gula seharusnya dikurangkan supaya pengambilan kadar kalori pada sesehari itu terkawal. Berbincanglah dengan doktor atau pakar pemakanan untuk cara diet yang terkawal.

  • Senaman
Senaman penting untuk membantu mengurangkan berat badan dan juga menambahkan kesihatan jantung dan paru-paru (kardiorespiratori). Senaman perlu dimulakan secara beransur-ansur dan dengan nasihat doktor.

Kelebihan Multilevel Marketing

28 May 2015,3:22 PM


Kelebihan Multilevel Marketing


Multilevel Marketing ialah satu cabang pemasaran dan ianya cuma kaedah untuk memasarkan produk dengan lebih luas dan lebih pantas. Bayangkan uolls berniaga berseorangan dan uolls berniaga berjemaah. mana yang lebih bagus? Sudah tentu secara berjemaah kan? 

Ramai yang salah faham tentang Multilevel Marketing. Mendengar namanya je pun orang dah takut umpama nampak hantu. Orang lebih takut MLM dari takut hantu. Hal ini berlaku kerana penipuan atau manipulasi yang dilakukan oleh pihak yang tidak bertanggung jawab dengan menggunakan kaedah ini. Seterusnya menyebabkan bidang ini terpalit dengan prasangka negatif orang ramai. Tidak semua syarikat MLM yang menipu dan tidak bagus. Contoh syarikat yang boleh dipercayai ialah NZ New Image, Shaklee, Elken, Rashwealth Group dan banyak lagi. Syarikat-syarikat seperti ini tertakluk dengan Akta Jualan Langsung. So jika uolls nak pastikan syarikat yang uolls ingin sertai boleh rujuk dengan (KPDNKK).



Multilevel Marketing ibarat ladang kelapa sawit.

Membina jaringan perniagaan MLM adalah diibaratkan seperti anda membina seribu ekar ladang kelapa sawit. Cuba anda bayangkan yang anda sekarang sedang mempunyai seribu ekar ladang kelapa sawit yang sudah siap untuk dituai.


Hasilnya adalah diantara 3 ke 5 tan untuk setiap 10 ekar, katalah kita ambil purata 4 tan untuk setiap 10 ekar. Ini bermakna anda mempunyai 400 tan sekali tuai. Harga setan adalah antara RM200 ke RM800. Katalah kita ambil purata RM400 setan kemudian darabkan 400 tan. Ini bermakna anda mempunyai pendapatan kasar RM160,000 untuk sekali tuai. Katalah purata tuaian untuk sebulan adalah sebanyak 2 kali membawakan kepada pendapatan kasar adalah sebanyak RM320,000.00 sebulan.. Huh.. Banyak ke sikit..!!? Empat bulan dah melebihi RM1 juta. Itulah hakikatnya.


GC Tea murah

26 May 2015,6:23 PM

GC Tea murah


Memang betul GC Tea murah berbanding dengan manfaat yang kita perolehi. Apa taknya majoriti yang mengamalkannya mendapat kesan yang positif. Kandungan gula dalam darah menurun dan terkawal. Untuk pengetahuan uolls juga bacaan kandungan gula dalam darah turun seawal 3 hari. Best kan? 

Ramai yang berpuas hati dengan GC Tea berdasarkan banyak testimoni yang pihak kami telah kumpulkan sehingga kini. Kita akan hanya rasa GC Tea mahal jika ianya tak berkesan langsung kepada pengamalnuya.

Kebaikan GC Tea

21 May 2015,9:55 AM

Kebaikan GC Tea


  • Mengelakkan pengambilan gula berlebihan dalam makanan dan minuman seharian.
  • Mengurangkan risiko penyakit dan bahaya diabetes
  • Mengawal tahap glukosa darah
  • Mengawal dan mengatasi masalah berat badan
  • Membantu mengatasi mengatasi masalah berkaitan usus seperti sembelit.
  • Mengurangkan risiko penyakit kronik seperti kanser.

Promosi pakej stokis GC Tea

18 May 2015,2:59 PM


Promosi pakej stokis GC Tea

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua follower blog ini. Untuk entri kali ini saya ada berita yang sangat baik dan mengembirakan untuk disampaikan kepada uolls. Berita baik tersebut ialah untuk bulan ini syarikat berbesar hati untuk memberikan promosi untuk yang berminat nak menjadi stokis Rashwealth

Kesan akibat kencing manis

07 May 2015,5:24 PM


Kesan akibat kencing manis


Kesan jangka masa panjang bagi diabetes mengambil masa berbulan-bulan atau bertahun-tahun untuk berkembang sekiranya paras gula dalam badan tidak terkawal sepanjang tempoh ini. Namun begitu, ada juga pesakit kencing manis (diabetic patient) yang didapati mempunyai kesan jangka masa panjang saat pertama kali dia dikesan mempunyai kencing manis (diabetes). Mengapakah ini berlaku?

Ini berlaku kerana, pesakit tersebut tiada tanda-tanda diabetes dan tidak pernah berjumpa dengan doktor untuk membuat saringan diabetes. Atau mungkin dia sudah lama mempunyai tanda-tanda kencing manis (symptoms of diabetes), namun dia tidak mengendahkannya dan tidak berjumpa dengan mana-mana doktor kerana tanda-tanda tersebut dianggap biasa. Keadaan ini boleh berlanjutan sehingga beberapa bulan dan tahun. 

Tips hilangkan jerawat

05 May 2015,11:00 PM


Tips hilangkan jerawat


1. Hilangkan Jerawat Dengan Tomato.
Buah tomato mempunyai pelbagai khasiat yang bagus. Antara khasiat buah tomato ialah baik untuk kesihatan mata, menghilangkan bintik hitam (blackheads) dan juga menghilangkan jerawat. Mula-mula belah buah tomato dan lumurkan ke seluruh muka dan biar sekurang-kurangnya 1 jam atau biar sehingga kering barulah bilas dengan air suam. Untuk hasil yang terbaik amalkan juga dengan makan tomato.

2. Hilangkan Jerawat Dengan Kulit Kayu Manis.
Mula-mula ambil satu kulit kayu manis dan asahkannya pada tembikar atau alas pengasah campurkan dengan sedikit madu. Jika tidak ada madu boleh juga gunakan air biasa. Jadikannya sebagai masker dan sapukan ke seluruh muka sebelum masuk tidur. Bilas dengan air bersih pada keesokan paginya. Amalkan sekurang-kurangnya tiga kali seminggu. Peringatan ketika mencuba untuk kali pertama, letakkan nipis-nipis sebab kulit kayu manis sedikit “panas” dan boleh menimbulkan rasa kurang selesa.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails

GC Tea Penawar Kencing Manis Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign