GC Tea & Nano Centa

HOTLINE 017-5710071

Saturday, June 20, 2015

Cara minum GC Tea semasa puasa


Cara minum GC Tea semasa puasa


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada uolls.

Sebelum tu saya nak ucapkan selamat berpuasa kepada pembaca yang beragama Islam. Walaupun dah 4 hari kita berpuasa rasanya masih tak lambat nak diucapkan. Semoga puasa kita tahun ini lebih berkat dan bermakna. Juga semoga puasa kita diterima oleh Allah SWT.

Mesti ramai yang nak kurus sebelum raya kan? Nak kelihatan lebih bergaya masa Raya nanti. Tak nak la orang ingat uolls pregnant kan. Untuk entri kali ini saya nak share dengan uolls cara minum GC Tea semasa puasa. Ramai yang tak tahu cara minum masa puasa camna kan? Sebab tu google artikel ni. Meh saya nak share dengan uolls.

Sunday, May 31, 2015

Risiko berat badan berlebihan


Risiko berat badan berlebihan


Bagaimana anda tahu anda mempunyai berlebihan berat badan ?
Indeks Jisim Tubuh (BMI) ialah salah satu cara untuk mengira jumlah lemak dalam badan anda secara kasar. Cara pengiraan :

Indeks Jisim Tubuh (BMI)
Berat badan (kilogram)
(Tinggi (meter) x Tinggi (meter)

Bagaimana berlebihan berat badan atau kegemukan/obesiti boleh berlaku kepada anda?
Berat badan anda bertambah apabila anda makan banyak, lebih daripada apa yang boleh dibakar oleh badan anda. Kalori yang lebih ini akan disimpan sebagai lemak. Berlebihan berat badan dan kegemukan/obesiti akibat daripada pengambilan kalori yang berlebihan tidak akan berlaku dalam beberapa hari atau minggu. Selalunya ia akan terkumpul dan tersimpan selama beberapa bulan dan tahun.

Promosi GC Tea


Promosi GC Tea


Harga GC Tea murah je berbanding manfaat yang akan uolls perolehi. Kalau tak caya ce cuba dulu. Tak cuba tak tau kan. Kesihatan lagi penting dari duit dan segalanya. Uolls setuju dengan staement saya? Ni nak bagitau harga GC Tea cuma RM130 je sekotak dan sekotak ada 60 uncang. Boleh tahan untuk 2 bulan. Berbaloi tak? Berbaloi-baloi kan. Kalau nak lagi berbaloi klik seterusnya.

Harga GC Tea


Harga GC Tea


Nak tau harga GC Tea? Sebelum tu nak tanya dah tahu ke apa tu GC Tea? Apa fungsinya? Meh nak terangkan sikit apa tu GC Tea dan kebaikan GC Tea.

GC Tea mengandungi bahan yang sangat baik. Antara andungan utamanya ialah: 

Teh Hijau 
Kandungan EGCG di dalam teh hijau menghalang tindakan enzim yang dipanggil alpha-amylase yang memecahkan karbohidrat kepada gula ringkas. Ia juga dapat membantu meningkatkan metabolism tubuh badan dan membantu membakar lemak. 

Gymnema sylvestre
Asid Gymnemic menyelaputi reseptor rasa bermula dari mulut sehingga usus seterusnya mencegah penyerapan molekul gula oleh usus. Ia juga menghalang pengaktifan molekul gula di dalam makanan. Keputusannya kita dapat melihat penurunan kadar gula dalam darah. Menghindarkan kepada ketagihan gula.  

Mulberry
Menghalang metabolisme usus disaccharides (terutama sukrosa, gula) dengan itu menghadkan jumlah glukosa yang memasuki peredaran darah 

Cara mengawal kencing manis


Cara mengawal kencing manis


Perubahan cara hidup mampu mengelakkan kencing manis dan mengawal tahap gula dalam darah. Pesakit kencing manis dinasihatkan mengambil langkah berjaga-jaga untuk mengelakkan dan mengawal kencing manis dengan melakukan beberapa perkara seperti di bawah.
  • Pemakanan
Pemakanan berkarbohidrat dan gula seharusnya dikurangkan supaya pengambilan kadar kalori pada sesehari itu terkawal. Berbincanglah dengan doktor atau pakar pemakanan untuk cara diet yang terkawal.

  • Senaman
Senaman penting untuk membantu mengurangkan berat badan dan juga menambahkan kesihatan jantung dan paru-paru (kardiorespiratori). Senaman perlu dimulakan secara beransur-ansur dan dengan nasihat doktor.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ShareThis