Alpha Lipid & Slim Diet 2: PEMAKANAN SEMASA DIET SD2

KAWAN-KAWAN

LIKE KAMI DI FACEBOOK

HOTLINE 012-5712470

PEMAKANAN SEMASA DIET SD2


SDII adalah program diet yang paling mudah dan murah diantara produk pelangsingan yang terdapat di pasaran.Yang paling penting ialah ada jaminan penurunan berat badan dan JAMINAN WANG DIKEMBALIKAN.Jika tak percaya anda boleh bandingkan SDII dengan produk yang terdapat di pasaran.Tiada peraturan rumit untuk dituruti dan anda dijamin mencapai keberhasilan yang diidam-idamkan. Ianya hanya semudah SATU, DUA, TIGA..

SATU - Tambahkan 2 sudu penuh SLIM DIET II kedalam 200 - 250 ml air sejuk atau air biasa (Jangan gunakan air panas/suam!).

DUA - Tinggalkan makanan berLEMAK/KARBOHIDRAT dan berGULA.

TIGA - Tingkatkan penggunaan makanan segar seperti sayur-sayuran dan makanan berprotein. 4 gelas SDII sehari akan membekalkan anda dengan 100% zat pemakanan yang diperlukan oleh tubuh anda untuk TENAGA TINGGI dan tubuh yang RAMPING LAGI SIHAT.

(4x SDII = Pagi, tengahari, sebelum makan malam, dan sebelum tidur)


APA YANG ANDA BOLEH MAKAN? 
(Digalakkan untuk makan)

AYAM
LEMBU 
KAMBING
ITIK
IKAN 
UDANG
KETAM
SOTONG
TELUR
SAYUR-SAYURAN TIDAK BERUBI
AIR KOSONG / AIS


APA YANG ANDA TIDAK BOLEH MAKAN? 
(Dilarang makan untuk kesan yang optimum!)

NASI
MEE
KUEW TIOW
BIHUN
PASTA
ROTI
BISKUT
KUIH
GANDUM
SAYURAN BERUBI SEPERTI KENTANG,UBI,KELEDEK,KELADI
ALKOHOL
KAFEIN (KOPI/TEH)
MINUMAN RINGAN
MINUMAN MANIS
MINUMAN DIET (SODIUM)
BUAH-BUAHAN
SUSU
GULA-GULA (MANISAN)
GULA
OAT
NESTUM
TEMPE
KACANG


Jika anda sedang period jangan mulakan dahulu diet anda kerana semasa period kadar penurunan adalah perlahan.

Pengambilan ubat-ubatan seperti pil perancang juga akan menganggu pembakaran lemak.

Untuk kesan penurunan yang lebih maksimum anda digalakkan untuk bersenam.

Sila pastikan anda betul-betul bersedia untuk diet sebelum memulakan program diet untuk memastikan anda berdisiplin semasa diet dan mendapat penurunan yang diharapkan.

Semoga anda berjaya dengan misi anda untuk menurunkan berat badan dan kelihatan lebih muda dan menawan.

Saya sedia membantu anda dalam proses menurunkan berat badan. Jika ada sebarang pertanyaan dan kemusykilan boleh hubungi saya 012-5712470 (nazri) atau 017-5710071 (fajar)

182 comments:

  1. nak tanya....bila berat dah turun, ada kemungkinan tak ia akan naik lagi setelah program diet dihentikan dan kita makan seperti biasa? berat saya sekrang 80kg.....tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berat tak akan naik setelah berhenti diet. selepas berhenti diet pastikan amalkan makan secara sihat dan lakukan senaman untuk kesihatan anda

      Delete
    2. Hi..sy nak tanya boleh tak kalo saya nak minum chinese tea or air limau nipis tanpa gula smasa mengamalkan diet SD II ni? Carrot segar (x dmasak) boleh makan x?

      Delete
    3. Tempe kan dr kcg soya knp x bleh mkn?....olivf oil boleh?

      Delete
    4. kenapa tempe x boleh? saya dapat baucer dari pembekal saya...dia kata x boleh

      Delete
  2. boleh minum air apa untuk ganti kopi/teh? maksud saya untuk minuman panas

    ReplyDelete
    Replies
    1. Minum horlicks atau milo boleh? Makan ayam goreng boleh?

      Delete
    2. holicks atau milo tak bleh minum,semua air manis xbleh minum.bleh minum air kosong je.ayam goreng boleh tp buang kulit

      Delete
    3. Bagaimana kalau merokok amik alphalipit

      Delete
  3. salam. produk ini untuk perempuan sahaja atau lelaki dan perempuan? berapa lama perlu amalkan diet ini dan mengambil produk tersebut? terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. produk ni utk lelaki dan perempuan.anda perlu amalkan diet ni sehingga dapat berat yang anda inginkan.lepas berhenti sd2 berat tak naik semula

      Delete
  4. rasulullah saw makan buah,,kenapa xboleh makan buah??buah buahan adalah alkaline,,boleh menutralkan acid dalam badan,,ikan ayam dan daging n semua kat atas tue semua makanan yg berasid,,kenapa makan lebih yg itu???

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. makan protein n tinggalkan karbo ni hanya semasa proses diet sahaja untuk menurunkan berat badan.lepas dapat berat yang kita ingini kita boleh makan karbo tapi secara sihat,buah pun boleh makan banyak lepas dah stop diet

      Delete
    2. kalau ko nak makan buah, nk makan benda manis, tk yah la nak mkn sd2.. senang...

      ni bukan bace pada alkali or acid...

      ni tuk bakar lemak... protin lebih sbb protin tu bakar lemak.... kalau nak buang acidic dalam bdn, bukan buah je cara dia, sayur pun iye... n detox tu, kan tuk buang acid... apee raa...

      Delete
  5. Sy br 4 ari mnum sd2 ni. 2 ari pertama sy turun 1 kg tp ari ke 4 tiba tiba berat bdn sy mendadak naik 3 kg. Sy cma mkn daging, ayam dan syur segar je. Nasi dan yg berkaitan ngan karbohidrat sy x sentuh langsung. So camne ni? Tlg jelaskan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya rasa cik ada salah makan ni. minum sd2 tak akan menaikkan berat badan. untuk pertanyaan lanjut cik boleh sms saya 012-5712470 (nazri)

      terima kasih

      Delete
    2. Sy da setin abis alsd2 tp x turun pun. Sy da ikut semua da cra pemakanan tu. Sedey weh,dah la mahai..

      Delete
    3. Sy pon dh 2 tin minum..xde turun lngsng

      Delete
    4. Sy dh minum..dlm 2bln turun 8kg alhamdulillah..

      Delete
  6. kenapa x boleh makan karbohidrat,sdngkan ia penting utk bina tenaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita tak makan karbohidrat coz untuk mendapatkan penurunan berat badan.bila kita tak makan karbohidrat badan secara automatik akan membakar lemak sedia ada utk dijadikan tenaga, so berat kita akan turun

      Delete
    2. bile da gemuk, badan bnyk lemak. mmg la makan karbo beri tenaga. pk cam ni la, protien digunakan tuk bakar lemak. bile badan ko makan karbo, karbo yg baru ko makan tu akan di jana dulu. time bile plak nk bakar lemak ko? sbb tu la karbo tu tk yah mkn dulu. bia lemak2 ko di bakar dulu.

      pk plak, bile ko da tk de lemak, protien tu bleh jana otot (ko ingt org bina bdn tu suka2 ke nak minum telur smapi berpuluh bijik sekali hadap). kadang2 bile tk turun, jgn la sentap. kira ukur lilit plak, sbb bile da tk de lemak, otot plak amik ruang. otot lg berat dr lemak...

      Delete
  7. Jadual pemakan SD 2 adalah 4 kali sehari .. tapi kalau bulan puasa macam mane pulak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh buat camni, sahur 3 skup, buka 2 skup n sebelum tidur 3 skup.so total 8 skup.kene pastikan cukup 8 skup

      Delete
  8. sy nk tnye sy ambil perancang pakai implan dan period sentiasa ada.sy minum sd2 ni xmjejaskan ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa period memang tiada penurunan atau penurunan perlahan

      Delete
    2. masa bile terbaik tuk smbung mkn sd2? (mksud selepas period)

      Delete
    3. maksudnya kalau pakai implanon, tak dapat capai kesan optimum ke? hormon tu ganggu metabolisme tak?

      Delete
    4. lepas period dah boleh terus sambung sd2.

      yoa ngadenin: yup, tak dapat capai penurunan yang kita inginkan

      Delete
  9. Salam, saya nak tny bagaimana pengambilan SD2 ketika bulan puasa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh buat camni, sahur 3 skup, buka 2 skup n sebelum tidur 3 skup.so total 8 skup.kene pastikan cukup 8 skup

      Delete
  10. kalau period boleh plan minum dia cmne/

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa period tiada penurunan atau penurunan perlahan.boleh start sd2 lepas habis period

      Delete
    2. dalam masa period boleh makan nasi sikit ya? tk perlu minum sd2... tul ker

      Delete
  11. macam mana klu orang hisap rokok?

    ReplyDelete
  12. Banyak sangat yg tidak boleh dimakan So apa yang betul2 boleh dimakan. Sebab saya ni tak boleh mkn apa yg boleh dimakan sbb resdung (seafood). Sebelum ini sya akan pastikan mkn nasi cuma sekali sehari tp skrg dah tak boleh makan so nk mkn apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masih boleh makan ayam,daging ,telur n sayur

      Delete
    2. ooo... maksudnya jgn makan nasi la... makan lauk je...errmmm, adakah ini termasuk mihun & kuey teow sekali...?

      Delete
    3. mihun,kuew tiow atau makanan bertepung pun tak boleh coz ia karbohidrat

      Delete
  13. Adakah produk ini sesuai bagi ibu yg masih menyusukan bayi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ibu menyusu yang ambil product ni x dr kesan smpingan ke pada baby? ada kemungkinan ke baby pn akan slim juga kesn dari pengambilan sd2 oleh ibu?

      Delete
  14. Saya mengambil ubat darah tinggi.saya juga ada gastrik.ada apa-apa side effect tak kalau saya makan sd2 nie?adakah mengenyangkan?

    ReplyDelete
  15. Adakah produk ini sesuai bagi ibu yg masih menyusukan bayi?

    ReplyDelete
  16. suami ain (mara)July 24, 2012 at 4:48 PM

    Alhamdulillah try seminggu dpt turun 6 KG. Itu sebelum puasa. Time puasa baru 4 ramadan dpt Turun 2 KG. Masih lg dlm proses penurunan. Excited nak raya! Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah. Tahniah. ain mana ye? pelanggan saya ye?

      Delete
  17. satu tin product ni boleh tahan utk tempoh berapa hari penggunaan yer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. setin utk penggunaan seminggu dan boleh turun 2kg-5kg setin. ada customer saya dapat 6kg dengan setin

      Delete
  18. percaya la dgn sd2 sbb sy dah turun 5kg dlm msa 2 minggu. sy ambil sd2 3x sehari.. xdpt nak cukupkan 4x sbb bnyak urusan lain. tp ini dah kira berbaloi kan. :)
    (Jjane)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah cik.kalau tak dapat nak amik 4 kali boleh amik 3 kali.cth camni pagi 3 skup,malam 2 skup, sebelum tidur 3 skup.asalkan cukup 8 skup sehari

      Delete
    2. CIK BUAT MCM MN BLEH TRUN MCM 2...PG MKN APE...LUNCH APE...N DINNER MKN APE,,,CPT JER TRUN...SY...XTRUN2 PON LG,,,HUUUH

      Delete
    3. Awak pagi makan daging burge tanpa roti tengah hari pula makn sayuran dgn ikan goreng malam pulak awak makan satey insyallah berat awak akam turun dlm masa 1week pastu minum air maneral 2botol besar satu hari saya buat mcm tuh kadang 4botol besar satu hari alhamdullilah sy amalkan mcm tu berat saya turun 5kg 1week

      Delete
    4. kalau x boleh mkn smua, x minum sd2 pon bleh trun brat bdan drastk mcn 2.................

      Delete
    5. Kalau x mkn sd2..dan x mkn karbohidrat...mana blh tahan...anda akan jadi x sihat dan x bermaya..sd2 akan memastikan anda sentiasa bertenaga wlpun x mkn nasi...saya sdg mengambil sd2 baru masuk 2 tin..alhamdulillah dah turun 6 kg...semua produk saya dah cuba...ni yg serasi dgn saya.tq sd2

      Delete
  19. Lau da amek. Da mnum tin kedua then period. Blh stop dulu x dan amek smula slpas hbs?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa period stop dulu sd2 tapi diet macam biasa maksudnya makan protein n sayur sahaja.lepas abis period boleh sambung semula sd2

      Delete
  20. Sy amek sd2 + fibermax+ avc.. Tp still ade mslh tuk "membuang" mcmn ye... Da smgu. Brt ade trun gak 2kg. Bmbg jgk bla jrg mbuang. Da amek 9 hr br 2kali mbuang.ade ape2 x yg blh bntu prob sy ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya cadang cik stop dulu amik sd2.cik buat detox iaitu makan buah n sayur selama 3 hari.pastu sambung blik minum sd2.nanti hari ke2 minum sd2 sila sms saya,kita tgk perkembangannya 012-5712470

      Delete
  21. a'ah la macam sy dah start 3 hari, then period..cam mana?
    nak stop dulu ker leh continue je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa period stop dulu sd2 tapi diet macam biasa maksudnya makan protein n sayur sahaja.lepas abis period boleh sambung semula sd2

      Delete
  22. saya pun nk try jugak la. camana nk dapatkannye, saya tggl area puchong.

    ReplyDelete
  23. saya baru try. so mmg kene minum 8 scoop 1 ari ek? scoop dia x sedia kn... leh guna sudu biasa ke? mknan cam nasi mee n smua yg bergandum mmg lngsung x leh mkn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kene 8 skup sehari. scoop ada dalam tin,mungkin tertimbus cuba cik cari.makanan berkarbohidrat seperti nasi dan makanan berasaskan tepung tak boleh ye

      Delete
  24. ada x mknn yg blh d mkn lpas jam 10mlm lpas minum sd2 kali ke 3...mcm cpt lapar la pula...nk kn minum sd2 kali ke 4 trs ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tiap kali lapar kita boleh makan tapi makan protein.kita tak perlu berlapar dengan diet sd2.protein tak menggemukkan

      Delete
  25. salam saya nk tnya . knp start sy minum sd2 . saya lgsg x rasa nk buang air besar . takut jugak . blh tau knp x ? tp xde sakit perut o ape2 lah

    ReplyDelete
  26. rite now im using sd2 around 3days .. but im not fill hungary if i dint take food means can uh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. semasa diet sd2 perlu makan ye, kalau berlapar atau tak makan metabolisme akan menurun dan pembakaran kurang. tapi kita makan protein ye. sd2 bukan meal replacement tp meal supplement

      Delete
  27. Di bulan puasa , bila waktu utk makan sd2 ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu puasa pastikan minum sd2 8 skup juga sehari.boleh buat camni 3 skup sahur,2 skup buka dan 3 skup sebelum tidur.minum sd2 sebelum makan

      Delete
  28. sy da mkn alsd2 dkat 1mggu tp mcm x turun jer....berat 102kg....milo kosong sy de minum...lg 1 stiap hari mkan tomyam atau sup jew.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah timbang ke? kene timbang dulu baru tau berat turun atau tak, tak boleh rasa je.milo kosong tak boleh tau.maybe cik ada silap makan.boleh bg saya cara minum n cara diet

      Delete
  29. semasa ambil sd2, bolih kah ambil herbalife?

    ReplyDelete
  30. baru 1st day amik sd2...nak tanye...kalo rasa lapar lepas bfast sementara nak lunch nak makan ape ye?...

    ReplyDelete
  31. Sy br hari ke2.ada rasa pening2.knp ye?perlukh dtruskn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. teruskan ja, jangan risau.untuk hilangkan pening, makan sebiji pisang atau sebiji kurma

      Delete
  32. Perlukan seseorg from klang to explain.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik boleh hubungi encik azman 012-2651625

      Delete
  33. salam....
    macam mana kalau minum air madu +halia ada kesan sampingan ke tidak?
    berapa sekiranya masuk ahli?
    macam mana hendak mendapatkan sd2?
    adakah dengan sd2 sahaja untuk diet @ ada lagi produk lain dari alpha lipid yang perlu di ambil?

    ReplyDelete
  34. Hi..sy nak tanya boleh tak kalo saya nak minum chinese tea or air limau nipis tanpa gula smasa mengamalkan diet SD II ni? Carrot segar (x dmasak) boleh makan x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. teh tu kalau ia green tea boleh tapi tanpa gula. limau nipis tanpa gula boleh. carrot boleh makan

      Delete
  35. Boleh mkn ubat demam antibiotik selepas minum sdii sebelum tidur x

    ReplyDelete
    Replies
    1. ubat-ubatan ni akan menganggu penurunan berat badan. tp kalau makan ubat tu utk sehari takpe je

      Delete
  36. mmg berkesan minum sd2 ni,yang penting disiplin.mula2 je susah nk kawal nafsu makan,lama2 da biasa,xde mslh.Saya minum alsd2 setin da turun 5kg,alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah dan terima kasih kerana berkongsi testimoni. saya amat menghargainya

      Delete
  37. Kalo period nk minum jugak boleh x?sbb bila minum sy rase lebih bertenaga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je,takda masalah. cuma masa period tiada penurunan, kalau ada pun adalah sedikit penurunannya.

      Delete
  38. Bolehkah kalau saya breakfast everyday ambik 2 biji telur rebus + 1 slice cheese?setiap hari menu yg sama...ok x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh je. takda masalah asalkan protein

      Delete
  39. saya baru start ambik SD 2, tapi x th lh plk xde penurunan masa period.skrg period sy hr ke 5 adakah sy plu stop atau teruskan kerana period sy dh x byk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah abis period baru guna alsd2 semula

      Delete
  40. sy bru start inum sd2...bru ari yg kedua...nak tnya la apa kn mkanan yg boleh mkn ye...sbb mcm nasi ,mee2 , roti bnda yg bertepung xleh mkn..so apa yg boleh sy mkn selain dari lauk2...boleh sms / wassap sy 0147335508 tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh makan protein spt ayam,ikan,daging,telur,sea food. boleh juga makan sayur. yang lain tak boleh makan ye.minum air kosong sahaja.jangan skip makan.time makan perlu makan tapi protein.time period stop sd2

      Delete
  41. kalau saya amek 4 scoop je sehari ok tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kita nak turun berat badan memang kene amik 8 skup sehari.kalau just nak maintain berat je takpe la

      Delete
  42. alhamdullilah saya baru minum sd2 3 hari dah turun 1.5kg..tapi kenapa saya tak rasa lapar ye?

    ReplyDelete
  43. Sy br minum SD2 3 hari..bolehkah saya sapu gel pada perut untuk tambahkan lg pembakaran lemak dlm badan.

    ReplyDelete
  44. saya ambik sd2 2 minggu, berat cuma turun 2kg...pemakanan memang jaga cuma kadang2 xcukup 4 kali sehari...lepas tu saya selalu krem di jari kaki dah latest semalam saya keletihan sampai menggigil..so stop dulu la...tengah cari apa yg tak kena nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pon same... Cramp kat betis.. Sgt sakitttttttttt... Knp ya?? Tak tahan btol.. Bru hri ke3 amalkn sd2.. Tak tau kesan ke x...

      Delete
  45. saya dah lama x dtg period,..hormon x stabil. boleh ke ambil sd2?

    ReplyDelete
  46. Minum sd2 ni kek coklat xleh mkn walaupun sedikit?

    ReplyDelete
  47. Minum sd2 ni leh minum air tropicana twister?

    ReplyDelete
  48. Saya bru start sd2,tp sy bru tau xleh bncuh dgn air suam or air panas.so tindakan sd2 akan lmbt ke? Atau mcm mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. JANGAN BANCUH dengan AIR PANAS kerana kandungan zat protein mudah musnah pada suhu yang tinggi.

      Delete
  49. Skrg dah msk 2 minggu minum ALSD2,makan minum semua sy jaga tp hanya turun 3kg je, nape ya?ada cadangan ke makan apa2 untuk mempercepatkan penurunan badan sy

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 minggu tu minum bape tin ye?boleh bg cara minum n cth menu harian utk saya check?

      Delete
  50. Salam..saya nk tnya..customer saya mkn jamu n minum detox..boleh tak dia teruskan mkn jamu n minum detox bila dia minum alpha lipid sd2??tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. jamu akan menganggu penurunan berat badan. so saya cadangkan masa diet jangan amik jamu n detox tu

      Delete
  51. Salam...nak tnye sket, klu breakfast saya dah makan telur setengah masak sebiji, tauhu sumbat setengah, 4 kping paru goreng....pastu tghari da kenyang da nak makan....so, wajib kena makan gak ke wktu lunch??..setahu sy, diet SD2 wajib makan 3 kali sehari...:)

    ReplyDelete
  52. kalau ter skip makan lunch dulu pastu bru minum SD2 boleh x??

    ReplyDelete
  53. Salam..sy nak tny, blh tak sy mengabil Sd2 bersama-sama dengan collagen..

    ReplyDelete
  54. salam..nak tanyer..selamat x kalau minum semasa berpantang? risau ni berat naik sgt....

    ReplyDelete
  55. salam...saya baru minum sd2al ari ke tiga...napa kebas kaki?saya mkn 6scoop ja sbb ambe 2 scoop tiap kali mkn...tp kenyang ja...ok x?saya x timbang lg...n x test lg ngan urine test...

    ReplyDelete
  56. salam...bleh mkn jamu x..??? mase berdiet dgn sd2..

    ReplyDelete
  57. salam. saya nak tanya skarang ni saya mengambil pil perancang, so blh x saya minum sd2 ini. macam mana lak penurunannya? kalu kita x rasa lapar kita kena mkn juga ke? tlg jawab ye..tq

    ReplyDelete
  58. kesan selepas mengamalkan 5 hari turun 1-2kg kot..hari2 timbang..kejap naik kejap turun..kadang2 balik semula kepada berat bdn asal. ( tinggi 165cm / berat 65kg)

    - kerap kencing (letih asik ke toilet jea) adakah ini normal.

    - kadang2 sarapan pagi belasah telur setengah masak..sedap tue..boleh ker..? sebelum nie amalkan susu mahal nie..aku makan telur seminggu sekali jea..

    - kadang2 tak tahan..aku belasah juga makan nasi...paling banyak pun separuh...boleh ker...sekali jea dlm sehari..?

    - mcm aku nie bersukan..kadang main badmintan tak ingat dunia..peluh2...main bola/futsal...jika tiada kandungan gula dlm badan..adakah ia memudaratkan...? kadang2 aku belasah juga minum bergula bila aku rasa nak bersukan pada hari tersebut...adakah ini melanggar syarat2 susu mahal nie..?

    - pagi2 sarapan...pening aku nak pilih air..minum teh o boleh..? sebab sebelum pi opis aku dah minum sd2..tak kan nak minum masa sarapan..segan pulak member tgk..biarla rahsia....hahahaa...kalau nak minum air putih jea...adehhh..tak sedap nak hisap rokok...kekeke...sebab aku nie perokok..

    - betul ker cara aku minum nie..pagi sebelum pi keje jam 7.30-8.00, tgh hari sebelum lunch...pastu kul 7pm sebelum makan malam..lastly sebelum tido..atau aku rasa lapar..

    - kalau petang aku nak bersukan..mana satu elok..minum dulu atau selepas bersukan..??

    banyaknya aku tanya..harap boleh jawab dgn keikhlasan...tanya sebab tak tau....heehhee

    apa yang best kat sini...dulu badan rasa lemah2 cepat letih..skrg nie...alhamdulilah rasa mcm biasa..yang nie memang ketara aku dpt rasa..

    sebelum aku amalkan susu mahal nie...aku dah amalkan apa saja makanan adalah separuh jea aku makan..nasi memang sekali jea amik dlm satu hari..itupun makan separuh jea..makan malam biasanya before 8pm...itupun aku makan sup2 jea..kadang2 mee hoon( apa yang aku amalkan sebelum nie memang leh kurus gak )ini saja dok try test...boleh la sikit2 nak displin kan diri...
    kalau 1st time amalkan memang susah nak displinkan diri...nafsu kan...setan pun leh kalah...kan3....

    adehh...nak terkencing lagi...nanti sambung....hahahhahaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bru 2 hari amik sd2..tp da termkn tempe lar..igt soya bole..bole ke turun berat bdn??

      Delete
    2. putra ni...byk ngelat...sape makan lengat..sendiri mau ingat...

      Delete
  59. Selalunya dlm masakkn mesti ade isi gula.sedikit tetapi bkn la seperti.minumn manis tu..boleh ke??

    ReplyDelete
  60. belasah jea la apa nak makan....nafsu susah nak kawal...kalau boleh cuba kurangkan kuantiti yang dilarang untuk kita makan...aku pulak yang jawab....hahahahaa...

    aku pun belasah juga makan mee hoon pagi2...tapi kuantiti sedikit..suku jea....lebihnya aku amik telo n nugget. air pulak aku minum juga teh o...tapi betul2 tawar la..asal nampak kaler sudah la...

    tgh hari..tak tahan aku makan juga nasi..kuantiti suku juga..kang ada member pelik pulak..tgk aku makan lauk jea...hahahaa..biasa aku jawab aku nuntut ilmu silat..wakakaa....

    selamat mencuba

    ReplyDelete
  61. as salam saya nak tanya, kalau jadi member kat sini dan beli tempat lain mcm kat kedai boleh ke????saya dah beli 1 tin dan dah makan 6 hari,tapi tak timbang lagi, tapi saya rasa macam biasa je,rasa mcm byk makan lak, coz before ni pagi sarapan teh susu n roti wholemeal telur mmg jrg mkn takut gemuk cuma sebulan dlm 2 kali mkn telur, tapi sekarang hari2 telur smpi mak saya tanya tak gemuk ke asyik mkn telur??lunch saya mkn nasi 1/2, kdg2 tak mkn nasi mkn mee hoon, tapi skrg mkn ayam or daging..rasa janggalla juga, malam saya tak makan nasi cuma amk quaker oat n coffee or teh susu, tapi bila mkn sd2 kene mkn lak rasa mcm byk mkn...tak biasa tapi mkn gak tupun takleh byk rasa nak muntah, bangun pagi pun mcm ade rasa loya, mmg mcm tu ke???? teh dan coffee SURECO saya susah nak tinggal tapi nak kurus punya pasal trpaksa control ...

    ReplyDelete
  62. banyak soalan daripada jawapan,mana tuan tanah..? aku dah minum hampir habis 2 tin...berat 65kg..hari2 timbang..kejap naik kejap turun...paling rendah 62kg...kadang2 naik semula 65kg...apa silap..segala peraturan di ikuti.

    ReplyDelete
  63. alaa.. baru tau yg susu ni xleh banuh dgn air panas and makan buah. patut la berat tak turun2x.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kih kih kih... dah 2ari sya baca ttg susu nie..ermmm bnyakkan mkanan protein jer leh ambik.. AYAM,LEMBU,KAMBING,ITIK,IKAN,UDANG
      KETAM,SOTONG,TELUR,SAYUR-SAYURAN TIDAK BERUBI
      AIR KOSONG / AIS

      Delete
  64. Hai, Sya baru dapat nasihat daripada Doktor ttg masalah berat bdan sya dan masalah hormon sya yg tidak stabil, dan Doktor myuruh sya menurunkan berat badan skurang2nya 10% dari berat bdan asal sya (87.9kg) Sya ada tanya mengenai susu Alpha Lipid nie,Doktor kata boleh di minum utk menggantikan hidangan mknan, Jadi boleh x email sya ttg harga , berapa kuantiti susu (tin) dlm sebulan utk di ambil. Yg Sya tahu harga ahli RM150, Harga bkn ahli RM180.
    email (noorsamiza@gelfaam.com)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Noor Samiza, 1 tin hanya boleh guna utk seminggu je kalau ikut peraturan minum 4kali sehari, dengan 2scoop sekali ambil. So, sebulan kena ambil 4 tin, bersamaan RM600 lah kalau ikut harga ahli. Ikut kemampuan masing2, mungkin saudari boleh cuba 2 tin dulu untuk tengok hasilnya, dan teruskan kalau ada perubahan, dengan syarat ikut peraturan makan yang dicadangkan. Tq

      Delete
  65. Saya dalam bpantang hari ke 30..minum jgak alpha lipd 2..makan jamu2 jgak..tp jrak msa la..boleh x..

    ReplyDelete
  66. Salam...sy nk tanye...sy dh hbis setin bru tau time period xbole ambik...mcm ne ek??alahai syg la plak...pastu sy disarankn ambik 3x sehari = 2skup..total 6 skup...adakah ianye tidak membantu langsung utk turun brt bdn??slps setin hbis masuk yg ke2 sy kerap rase pening2 n mcm nk pitam pon ade...bole bantu???

    ReplyDelete
  67. Saya nak tnya..saya dah 5 ari mkn blum nmpk pape perubahan pown

    ReplyDelete
  68. Sye pun dh minum 5 hari... susu dh abes,tp berat same je cm sebelum minum susu...adoiiii

    ReplyDelete
  69. semasa kita mengambil sd2 ,boleh tak kalau kite nak derma darah?...

    ReplyDelete
  70. nak tanya ka,apa ada agent yang ada diindonesia?apakah boleh minta informasi lengkap?karena saya berada di taiwan..tank's

    ReplyDelete
  71. Saya baru ambil sd2 2 hari.belum timbang lg.Alhamdulillah tak rasa penat.Nak bangun subuh pun senang.Boleh ke ambik Royal Jelly masa program ni.?

    ReplyDelete
  72. salam nak tnya ble?sya br je amek sd2 ni dlm 4ari..tp rsanye sya da silap cra mkn cz sya lpas minum sd2 je trus mkn...dan sya sbnarnya dlm period agak2 berat sy trun tak?resah ni cz susu ni mahal..uhuhuuu...

    ReplyDelete
  73. salam..,saye dah 10 hari amik sd2 tp blom timbang lagi,coz x sempat sebok sgt tp selera makan dah kurang dah..,seluar pon ade longgar sikit tp x komfom jugak nie coz blom timbang kan!
    harap2lah ade perubahannya...

    ReplyDelete
  74. Good Day.

    Im a vegetarian.Can you please advice whatelse i can eat beside vege.

    ReplyDelete
  75. Diet untuk lelaki macam mana? Berapa tin perlu untuk mendapat berat badan yg ideal?

    ReplyDelete
  76. Salam saya makan keledek sebiji boleh x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. keledek...x buleh...itu jenis ubi..

      Delete
  77. kalau pagi ambil 2 half-boiled egg
    petang ambil white tofu/enoki mushroom n tomato
    dinner ambil 2 hotdog with 1 slide of cheese
    ok tak tis diet plan??

    ReplyDelete
  78. buang mase je korg tanye.. admin tido!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aa..dia dok membuta..rasanye dia mls nak layan soalan yg wat dia pening...lagi satu...ada yg tanya soklan yg sama...baca la buku panduan...x faham sgt baru ler tanya...

      Delete
  79. kenapa menu makanan lain2 antara pengedar.. contoh tempe, ada yang kate bleh, ada yang tak.. kalau tak boleh susah jugak nak ambil snek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang susah cari snek...aku lak g jawab...hihi

      Delete
  80. kt perak kwsn mne yg leh dpt mnuman ni..di frmasi xd jual ke?

    ReplyDelete
  81. Salam..
    Mmg wajib ke amik 8 scoop sehari? mcm malam tu kan,kne mkan b4dinner pastu sejam - dua jam pastu minum lg 2 scoop. saya rasa mcm pendek sgt masa tu. bole tak saya minum 4 scoop sekaligus b4 makan malam?

    ReplyDelete
  82. Salam..
    Mmg wajib ke amik 8 scoop sehari? mcm malam tu kan,kne mkan b4dinner pastu sejam - dua jam pastu minum lg 2 scoop. saya rasa mcm pendek sgt masa tu. bole tak saya minum 4 scoop sekaligus b4 makan malam?

    ReplyDelete
  83. Salam..
    Mmg wajib ke amik 8 scoop sehari? mcm malam tu kan,kne mkan b4dinner pastu sejam - dua jam pastu minum lg 2 scoop. saya rasa mcm pendek sgt masa tu. bole tak saya minum 4 scoop sekaligus b4 makan malam?

    ReplyDelete
  84. Salam..
    Mmg wajib ke amik 8 scoop sehari? mcm malam tu kan,kne mkan b4dinner pastu sejam - dua jam pastu minum lg 2 scoop. saya rasa mcm pendek sgt masa tu. bole tak saya minum 4 scoop sekaligus b4 makan malam?

    ReplyDelete
  85. Salam..
    Mmg wajib ke amik 8 scoop sehari? mcm malam tu kan,kne mkan b4dinner pastu sejam - dua jam pastu minum lg 2 scoop. saya rasa mcm pendek sgt masa tu. bole tak saya minum 4 scoop sekaligus b4 makan malam?

    ReplyDelete
  86. as salam,sy bru try sd2 ni semlm,so kalo sy minum 2kali sehari jek,pg n mlm,pastu ikut peraturandiet yg betul,bleh turun x??

    ReplyDelete
  87. Hi semua. Memandangkan tuan punya tanah tak reply, sesiapa yang berminat untuk order atau ada apa2 pertanyaan, saya sedia memberi bantuan kepada semua. Boleh sms ke 013-6051228.

    ReplyDelete
  88. Salam saya minum sd2 nie jdi loyer perot..angin 1 bdn sbb diet tp saya nk minum mcm mna ye

    ReplyDelete
  89. kalau tengok cadangan diet yg amik sd2 ni sama jer dgn apa yg dicadangkan oleh atkin diet...cume yg berbeza atkin diet ni FREE...sd2 nak kena ada modal..tak caya cer google atkin diet, siap ada suggested menu lagi..
    and ada keterangan / rationale kenapa perlu protein, n kenapa perlu elakkan karbo..
    so rasanya baik yg FREE kut...yg penting strong will..

    ReplyDelete
  90. Hi...i nak tanya...i baru 1st day ambil alpha. Boleh tak mkn quaker oat sarapan pagi?

    ReplyDelete
  91. I mean quaker oat biscuit boleh mkn tak?

    ReplyDelete
  92. boleh tak ambil alphalipid sd2 dgn minuman lain spt slimmingg tea atau jamu kurus..utk melancarkan pembuangan air besar..

    ReplyDelete
  93. tumpang tanye ape perisa sd11 ye??
    sbb sy x minum susu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. die rasa soya...x rasa susu pun..sy pun x minum susu tepung...boleh telan..insyaAllah...:)

      Delete
  94. Assalamualaikum, saya dah minum 4 tin sd2 dan mengikuti cara diet2 tp berat tak turun. Tolong saya T_T

    ReplyDelete
  95. apa patut saya buat selepas hari ke3, ujian ketostik saya berwarna putih



    ReplyDelete
  96. Salam..sebelum minum sd2 memang kene stop makan sume benda kecuali buah n sayur segar ye? dalam sehari -2 hari..pastu bru minum sd2...klu terus minum x mujarab ke?

    ReplyDelete
  97. saya tak gemuk..kurus jer..cuma perut jer ada boroi sikit..hehe. kena berpantang jgk ke drp mkn nasik? :).. dah beli SD2 bru tau lak xle mkn nasik..:)

    ReplyDelete
  98. salam....semasa minum sd2,boleh tak i makn sosej 2 ketul untuk b.fast....sup ayam atau ikan utk lunch dan tauhu goreng untuk makan malam...adakah itu cara pemakanan yang bagus?

    ReplyDelete
  99. Salam..sy bru gune sd2 utk hri ke 3...sy nk tnye..klo bkfest sy mkn tauhu sumbat dan mkm timun pepagi sbg srpn blh? Takut x mmbntu tauhu tu..sbb area ofis sy x jual bkpes yg mnyihatkn..smuanya tahap menakutkn pnye brkfest..so sy decide mkn tauhu sumbat 2 ktul wif timun slice stiap hri..blh x? Sbb tu je yg hadooo.. advice me plizz

    ReplyDelete
  100. saya pernah mengambil sd2 pada awal oktober 2012.. saya minum sd2 3kali sehari sebab sibuk dengan kerjaya (pagi, tengahari, malam).. saya amalkan selama 1 bulan dan 3 tin dihabiskan.. berat badan turun dari 90kg kepada 83kg dalam masa sebulan.. pemakanan harian pagi breakfast makan tauhu sumbat atau tempe goreng (tanpa tepung) atau telur rebus.. makan tengahari ayam goreng kunyit atau ikan goreng atau daging.. malam saya tak makan.. air putih minum secukupnya (saya minum 3 liter sehari ikut kadar berat 25kg/1 liter air).. senaman yang ringan, contohnya berjalan kaki keliling taman perumahan atau menari ikut muzik selama 15 minit.. banyakkan makan sayur hijau, lagi hijau lagi baik.. jangan makan buah sebab gula tinggi.. kentang kena elakkan sebab karbohidrat tepu sangat tinggi.. carrot pun kena kurangkan.. pemakanan ni sebenarnya ikut diet atkins..

    ReplyDelete
  101. Salam saya bru je minum sd2... pntng btul

    . Tpi bleh ke; brt trun lau rni mkn nasi bedal semua..... pastu esok nya rsa nk minum susu
    .. minum je

    ReplyDelete
  102. Hai Nas,
    Saya Hawa, Saya sedang mengambil aura white & sekarang nih sy nak minum SD2. boleh ker saya minum kedua-dua produk nih sekali gus? hasil die mcm mana nanti ya..minta nasihat dari Nas sikit..

    ReplyDelete
  103. Diet ni sebijik mcm diet atkin. Tak payah minum benda mahal ni. Ikut step diet atkin je,dah kurus. Google pasal diet atkin ni. Anda akan lebih bersemangat tanpa consume benda mahal ni (buat frust je sbb turun lambat and duit banyak habis). Ramai org amal diet atkin (kurang karbo,lebih protein) tanpa ambil apa2 minuman langsing yg kurus dan lebih semangat. Testimoni byk dekat internet. Google for more info. Jom kurus tanpa bermodal! Semoga berjaya!

    ReplyDelete
  104. Assalam... Boleh tak minum sd2 sekali dengan produk shake Herbalife tu ? ada efek apa2 tak nanti?

    ReplyDelete
  105. Assalam... Boleh tak minum sd2 sekali dengan produk shake Herbalife tu ? ada efek apa2 tak nanti?

    ReplyDelete
  106. Salam nk tnya..mkn sd2 kfc ble ,kn kan..pastu nk tnya law kfc ble mkn..ayam tu goreng gna tepung kan..so kek suma ble mkn ka..dadih ble mkn tak

    ReplyDelete
  107. Salam. Nak tanya..kenapa sd2 saya bile bancuh warnanya coklat ckt..dah x boleh minumke macamtu sbb saya dh buka tin lame tp minum

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ShareThis