Risiko Kegemukan | Glucos Cut Tea & Nano Centa Yogurt Drink

HOTLINE 017-5710071

Sunday, May 29, 2011

Risiko Kegemukan


Pada masa kini ramai dikalangan rakyat Malaysia yang mengalami berat  badan berlebihan. Mungkin kerana tabiat pemakanan rakyat Malaysia yang tidak sihat dan juga kurang melakukan aktiviti yang mengeluarkan peluh seperti bersenam dan bersukan.Tahukah anda jika anda mempunyai berat badan berlebihan anda berada dalam keadaan yang bahaya. Kegemukan boleh mengundang pelbagai jenis penyakit, antaranya ialah:


 
  • Penyakit kardioviskular (berkaitan dengan jantung)
  • Strok (angin ahmar)
  • Tekanan darah tinggi
  • Batu hempedu
  • Diabetes (kencing manis)
  • Paras Kolesterol yang tinggi
  • Kemandulan
  • Gout
  • Sakit di bahagian bawah belakang badan
  • Sukar bernafas
  • Osteoartritis spina (tulang belakang), pinggang atau lutut
  • Gangguan pembuangan air kecil
  • Penyakit hati
  • Barah usus
  • Vena Varikos (timbul urat)
  • Penyakit kulit di lipatan peha dan payudara
Mencegah adalah lebih baik dari mengubati. Oleh itu ambillah langkah awal dengan menurunkan berat badan sebelum pelbagai jenis penyakit mendatangi anda. Mengurangkan pengambilan makanan berkarbohidrat, berlemak, manis adalah salah satu cara mengelakkan berat badan anda bertambah naik. Senaman yang konsisten setiap minggu adalah salah satu cara untuk anda mengurangkan berat badan anda. Pemeriksaan kesihatan seperti kadar kolesterol, kandungan gula dan tekanan darah paling kurang sekali setiap tahun adalah amat perlu untuk memastikan anda sentiasa sihat.
Nazri Rubaee
H/p           :  010-2364166
email        : nasfa47@gmail.com
Facebook: Slim Diet Rich
Twitter      : nasalphalipid 


--> Glucos Cut - teh sekat gula alternatif untuk menurunkan kandungan gula dalam darah

    9 comments:

    1. aku pun takut gemuk juga nih... walaupun kurus... risiko tetap ada... jaga kesihatan sementara masih lagi sihat...

      ReplyDelete
    2. kadang orang kurus lagi tinggi kolesterolnya coz makan tak ingat. hehehe

      ReplyDelete
    3. tapi cmne nk gemuk kn bdn lak..huhu..neway thanks ya sbb follow blog sy..blog ni dh sy msukkan dlm ruangan follower..

      p/s: bowling tu kt area the store..tahun lepas baru bkk..

      ReplyDelete
    4. dulu saya penah kurus gak, memang kurus sangat. saya amalkan minum weight gain, makan banyak sikit pastu kurangkan senaman. bleh la try tips ni. jangan pulak tak senam langsung, tak elok tu.

      p/s: bowling tu kat atas the stor ke?

      ReplyDelete
    5. mmg masalah lau isu ni.. tkut de penyakit yg kita tak sedar..

      ReplyDelete
    6. Ι'm urious to ffind oout whɑt blog ѕystem you're using?
      I'm experiencing ѕome minor security ρroblems with my latest website and Ι
      would liҟe to fіnd something moгe safe. Do үoս haѵе
      any solutions?

      Also visit mү web-site; hungry shark hack

      ReplyDelete
    7. There are a number of different sorts of paper shredders out there that not only shred paper and credit cards, but may additionally shred CDs and
      DVDs with ease. The most important benefit of the prepaid master card alternative has is that
      there are no fees coupled with it as there are with the credit or debit or Prepaid Master - Card option. The
      convenience of such transactions is that is that they are automatically applied to the
      balance owed on your advance.

      Here is my webpage ... Paysafecard codes

      ReplyDelete
    8. Fascinating blog! Is your theme custom made or did you download
      it from somewhere? A design like yours with a few simple tweeks would really make my
      blog jump out. Please let me know where you got your design. With thanks

      Have a look at my site; Nike Free Run 3

      ReplyDelete
    9. Hello! Quick question that's totally off topic.
      Do you know how to make your site mobile friendly?
      My weblog looks weird when viewing from my iphone4.

      I'm trying to find a template or plugin that might be able to resolve this problem.
      If you have any suggestions, please share. With thanks!


      Look into my blog ... bigger penis

      ReplyDelete

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails

    ShareThis